A Total Recall - Az emlékmás, a Robotzsaru és a Showgirls holland rendezője, Paul Verhoeven Benedetta című filmje tele van szexszel és botrányosnak ígérkező jelenetekkel.

 A 17. században játszódó film főszereplője Virginie Efira, aki a címszereplő, gyermekkora óta kolostorban élő apácát alakítja, akire akkor figyelnek fel társai, amikor krisztusi stigmák jekennek meg a testén, és aki leszbikus viszonyba keveredik a kolostor új tagjával, Bartolomeával (Daphne Patakia). A filmet az Egyesült Királyságban a MUBI forgalmazza.

A mellékszereplők között ott van a Mátrix - Újratöltve sztárja, Lambert Wilson és Charlotte Rampling, aki a főapáca, Soeur Felicita szerepét alakítja majd. 

A Benedetta április 15-én debütál a brit mozikban, 2022. július 1-jétől pedig streamelhető a MUBI-n is. A hazai forgalmazásról egyelőre nincsenek információk.

A film egyébként Cannes-ban már kiverte a biztosítékot, de a rendező elég keményen visszaszólt, hogy megvédje az alkotását. A botrányt kavart vetítésről itt írtunk bővebben.

71 Benedetta  (2021)

dráma | életrajzi | romantikus | történelmi

A 17. századi Olaszországban egy apácát erotikus álmok gyötörnek. A nő riadtan azt gondolja, hogy démoni erő lett úrrá rajta, társai azonban a segítségére sietnek. több»