Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
71%
Filmadatlap
 
16
Szereplők
6
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Showgirls
 
jerrycomovie   2018. 12. 12.

legújabb vélemény

Showgirls

Ez tipikusan egy olyan mozi, amit divat lett utálni, mert...? Miért? Mert klisésen meséli el, hogyan őröli be a tehetségeket a szórakoztatóipar? Pedig ha innen nézem, hibái ellenére is remek karriertörténet.

 
Aranyhal   2015. 08. 05.

Nem rossz film, érdekes élettörténetet mutat be. Szórakoztató, érdeklődést felkeltő és a színészi alakítást tekintve is tetszett. A színésznő karaktere illik a szerebpe.


 
ZeroHero   2015. 05. 04.

Gina Gershon egyik nagy kedvencem. Egyébként is jó kis (részben) szórakoztató film. Mondjuk annak kifejezetten örültem, mikor a Naomi szétrúgta a tökeit annak a genya kis sztárocskának, amiért félholtra verte azt a szegény öltöztető csajt. A rendőrsé... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 09. 17.

Valódi paradoxon: Rossz film, mégis élvezhető

Ritkán látni ennyire élvezhető ROSSZ filmet, mint a Showgirls. Mert azt kell, hogy mondjam, hogy bár maximálisan egyet értek a film és a rendező Arany málna díjával (sőt, én még grátiszként Elizabeth Berkley-nek is adtam volna egyet), mindezek mellet... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2017. 11. 01.

Nézhetetlen egy valami. A főhősnő játéka meg kifejezetten idegesítő.

 
dubzsu   2015. 10. 31.

Nagyon hitelesen mutatja be a film, hogy a lépcsőfokokat egyenként kell megtenni, ahogy a való életben is. És az út tele van nem várt meglepetésekkel , küzdelemmel, keservvel, és sokszor kérdés, hogy megéri-e...

A film összbevétele 37 702 961 dollár volt (imdb.com).

 

Az a jelenet, amikor Nomi rosszul ejti ki a Versace szót, Elizabeth Berkley javaslatára került a filmbe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Nomi név Joe Eszterhas feleségének, Naominak a becenevéből eredt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A pletykák úgy szóltak, hogy Kyle MacLachlan kisétált a film premierjéről, ám ezt a színész cáfolta: "Végigszenvedtem mind a két órát". - mondta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film készítői szerették volna, ha Madonna alakította volna Cristal szerepét, még Nomi karakterét Drew Barrymore formálta volna meg. Erre utal az a jelent is, amikor Nomi megkapja az sminkasztalát és Gaye letépi az előző táncos nevét a tükörről, ami nem volt más, mint a Drew. A színésznő azért nem vállalta el a szerepet, mert túl sok meztelen jelenet volt benne.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Kyle MacLachlan helyett a meztelen jeleneteknél testdublőrt alkalmaztak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Elizabeth Berkley a forgatás során átlagosan napi 16 órát töltött magassarkú cipőben, s ennek az időnek java részét táncolva.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Elizabeth Berkley mindössze százezer dollárt kapott a főszerepért. A színésznő titkon azt remélte, hogy ezzel a filmmel tudja majd beindítani a karrierjét Hollywoodban, ám a film bukásával ez nem történt meg, s mindössze kisebb epizódszerepeket kapott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Nomi Malone szerepére olyan színésznőket hallgattak meg, mint Pamela Anderson, Angelina Jolie vagy Charlize Theron.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet jelölték a 16. Arany Málna-díjon a legrosszabb film és legrosszabb rendező kategóriában. Paul Verhoeven elment a díjátadásra és átvette mint a két díjat, amivel beírta magát a történelembe, mert ezeket a díjakat korábban egy rendező sem vette át.

(rbernadett)
 
Mára már sajnos annyira belefásultunk a közepes és felejthető filmek tömegébe, hogy ha ma kerülne a szemünk elé, csak fáradtan legyinténk rá. Viszont így kevesebb lenne egy (negatív) legendával.
5/10 több»
 
"Azért Gina Gershon sem profitálta agyon magát ebből a filmből. Igaz, teste semmivel sem rosszabb, mint Berkley párducmacska megjelenése, pedig Gershon majdnem kerek tíz évvel idősebb fiatal pályatársánál. A versengésük nem csak a forgatókönyvben és így a nézők számára láthatóan a vásznon zajlott, hanem a forgatás alatt végig." több»