Már 2016-ban felmerültek az első híresztelések azzal kapcsolatban, hogy elkészülne a Coen testvérek kultikus A nagy Lebowski filmjének spin-offja.

Bár idén januárban a Super Bowl kupára érkezett egy rövid sörreklám, amelyben Jeff Bridges újra magára öltötte Töki szerepét, így fel is merült a kérdés, hogy a bejátszás feltételezhetően vajon utalhat-e arra, hogy készül a folytatás. Bridges azonban azt is elmondta, hogy csupán akkor hajlandó részt venni egy ilyen produkcióban, ha azt a Coen fivérek rendezik.

Bár egyelőre kérdéses, hogy Bridges tartja-e magát a szavához, talán a rajongók örülnének a legjobban, ha meggondolná magát, az viszont biztos, hogy elkészül a sokat emlegetett spin-off. A mindeddig Going Places munkacímen futott produkció nagy valószínűséggel The Jesus Rollsként kerül majd a mozikba. A forgatókönyvre végül a Screen Media csapott le. Ahogy a cím is sejteti a történet egyik eddig kevésbé ismert, ettől függetlenül ikonikus karakterére, Jesus Quintanara helyezi majd a hangsúlyt.

A rendezői széket pedig nem más, mint a karaktert is megformáló John Turturro foglalja majd el, Joel és Ethan Coen pedig a forgatókönyv fejlesztésében vesz majd részt. „Itt az ideje, hogy egy olyan film készüljön, amely egy férfi hülyeségeiről szól, aki többször is képes elbukni azért, hogy megértse a nőket” – nyilatkozta a produkcióval kapcsolatban Turturro.

A munkálatok tehát rövidesen elkezdődnek, így a film hivatalosan is már 2020-ban a mozikba is megérkezik.