84 Titanic  (1997)

Kétségtelen, hogy a James Cameron rendezésében készült Titanic egy megismételhetetlen remekmű, amely számos szakmai elismerésben részesült a megjelenést követően, és amely a mai napig stabil rajongói bázissal büszkélkedhet. A rebootok és a remake-ek időszakát éljük azonban, és bár Cameron kultikusnak számító filmjével kapcsolatban egyelőre nem merült fel az újrafeldolgozás lehetősége, mindenesetre talán érdemes lehet eljátszani a gondolattal, milyen szereplőgárdával is lenne értelme egyáltalán leforgatni azt.

1. Thomas Andrew - Adrian Dunbar

Bár nem egy hangsúlyos szerepről van szó, a film drámai pillanataiban fontos volt a karakter jelenléte a történetben, amelyet egyébként Victor Garber annak idején remekül hozott.

2. Idős Rose - Vanessa Redgrave

Gloria Stuart után ehhez a szerephez mindenképpen egy igazán karakteres sztár illik, aki igazán átható módon tudja narrálni a történetet.

3. Smith kapitány - Liam Cunningham

A kapitány szintén kisebb szerephez jutott, mégis felemelő az a pillanat, amelyben megismerhetjük a karakter valódi jellemét, Bernard Hill alakítása egyébként fel is adná a leckét utódának ebből a szempontból.

4. Molly Brown - Margo Martindale

Molly Brown egy igazi hős, aki mindent megtett, hogy segítsen a katasztrófa szegényebb sorsú túlélőin. Brownt annak idején Kathy Bates alakította a filmben.

5. Spicer Lovejoy - Alistair Petrie

David Warner kimért és hidegnek mondható alakítása nagyon átütő volt a filmben, kétségtelen, hogy ezt csak Alistair Petrie tudná utána csinálni.

6. Brock Lovett - Jovan Adepo

A Bill Paxton által alakított karakter biztosította, hogy a történet a valóságon alapszik.

7. Ruth DeWitt Bukater - Gillian Anderson

A film epikus cselekményéből Rose édesanyjának csupán egy “kis szelet” jutott, Frances Fisher azonban annál tartalmasabban töltötte ki ezt részt.

8. Cal Hockley - Adam Driver

A történet legellenszenvesebb karakterét Billy Zane hozta annak idején, Drivernek igencsak magasan lenne a léc.

9. Jack Dawson - Timothee Chalamet

Most pedig jöjjön az egyik legmegosztóbb kérdés. Rengeteg ígéretes tehetség van jelen napjainkban Hollywood filmes szcénájában, Leonardo DiCaprio után azonban nem is kaphatná bárki Jack szerepét.

10. Rose DeWitt Bukater - Saoirse Ronan

Kate Winslet egyik legikonikusabb szerepét hozta Rose-ként a Titanicban, egy sebezhető, ámde lázadó szellemű karakterről van szó.