Lenyűgöző, valós történet alapján készülhet DiCaprio és Scorsese következő filmje, már most látni akarjuk

Amíg mi a Megfojtott virágokra várunk, a thrillerdrámát tető alá hozó nagy trió valószínűleg már a következő projekten dolgozik.

Legalábbis David Grann író elárulta, hogy Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio most dolgoznk "The Wager/A fogadás" című könyvéből készülő filmen.

A Megfojtott virágok című filmmel Martin Scorsese most megfilmesítette David Grann non-fiction könyvét, amelyben az író egy sokkoló gyilkosságsorozatot dolgozott fel. Az eredmény 2023. október 19-től lesz látható a mozikban, majd az Apple TV+ streaming szolgáltatáson.

De mint Grann most egy franciaországi sajtókörút során elárulta, legújabb könyvéből is filmet készít majd Scorsese, legalábbis elképzelhető, hogy Scorsese következő projektje egy újabb Gran-történet lesz. A főszerepet pedig ismét Leonardo DiCaprio játssza majd.

Mint minden könyvében, Grann a "The Wager"-ben is lenyűgöző valós történetet dolgoz fel. "A Tale Of Shipwreck, Mutiny And Murder" (Egy történet hajótörésről, zendülésről és gyilkosságról) alcímet viselő könyvében egy 1742-ben történt, homályos esetre összpontosít. Akkoriban 30 teljesen lefogyott férfit sodort partra a víz Brazília partjainál. Állítólag ők az egyetlen túlélői a Wager nevű, hajótörést szenvedett brit hajónak, amelyet 1740-ben, a Spanyolországgal vívott háború idején küldtek ki. De miután harcoltak egy spanyol gályával, végül egy lakatlan szigeten ragadtak.

Hónapokig kitartottak, fokozatosan építettek egy járművet a rendelkezésre álló kevés anyagból, majd több mint száz napon át, viharokat átvészelve átvitorláztak a tengeren. A férfiakat hősként ünneplik e különleges teljesítmény és a tengeren átvezető horrorisztikus utazásuk után ... egészen addig, amíg hat hónappal később teljesen új perspektívát nem kap a történetük.

Ugyanis ekkor egy még elhagyatottabb hajó köt ki Chile partjainál. A fedélzeten mindössze három túlélő tartózkodik, akik azt állítják, hogy a 30-ak nem hősök, hanem lázadók, tehát bűnözők, akik a legénység többi tagját magukra hagyták. Hamarosan viszontvádak hangzanak el. A kapitány zsarnok és gyilkos volt. Miután a legénység a szigeten rekedt, frakciók alakultak és harcoltak egymás ellen. De mi történt valójában? Egy hadbíróságnak kell kiderítenie - és a tét nagy. Mert aki veszít, azt felakaszthatják...

A Martin Scorsese kezében lévő projekt izgalmas - különösen azért, mert egészen különböző helyeken lehet hangsúlyokat helyezni a narratívára. A bírósági dráma, A legyek ura stílusában a szigeten zajló konfliktus, valamint a nyílt tengeren való túlélés önmagában is nagyon különböző izgalmas történeteket ígér. Azt nem tudni, hogy Leonardo DiCaprio milyen szerepet játszik majd a projektben.

Fontos tudnunk azonban, hogy még nem is hivatalos, hogy "A fogadás" lesz Scorsese következő projektje! Egyelőre csak a szerző David Grann szavai állnak rendelkezésünkre, aki megbízható forrás lehet. De a filmrendező más vasakat is tart a tűzben.

Scorsese maga is elárulta néhány hónapja, hogy szeretne még egy filmet készíteni Jézusról. Emellett számos más projektje is fejlesztés alatt áll már egy ideje. Többek között életrajzi filmet akar készíteni az egykori amerikai elnökről, Teddy Rooseveltről Leonardo DiCaprióval. Emellett egy másik, a Grateful Dead zenekarról szóló életrajzi filmet is bejelentett az Apple TV+ streaming szolgáltatás, amelyben Jonah Hill fogja alakítani Jerry Garcia frontembert. Scorsese, aki 80 évesen is a New York bandái sorozatot fejleszti, úgy tűnik, még sokáig nem gondolkodik a visszavonuláson.

De előbb a Megfojtott virágok érkezik 2023. október 19-én a mozikba!