A Cristóbal Balenciaga a híres spanyol divattervező életét követi, Alberto San Juan és Gemma Whelan főszereplésével.

A Cristóbal Balenciaga egy drámasorozat, amely bemutatja, hogyan szegült szembe a címszereplő spanyol tervező mester a társadalmi konvenciókkal, hogy forradalmasítsa a divat világát.

Balenciaga ma már egy ismert név a divatiparban, de a világhírű tervező valójában szinte a semmiből emelkedett fel, hogy globális ikonná váljon. Alberto San Juan alakítja a spanyol divatdiktátort, aki egy varrónő és egy halász fiaként szembeszállt sorsával és nevét ma már olyan divat nagyságok mellett emlegetik, mint Chanel, Dior és Givenchy. A Trónok harca és A korona sztárja, Gemma Whelan a sorozatban Prudence Glynn újságírót alakítja.

A sorozat Cristóbal Balenciaga (Alberto San Juan) életét mutatja be, ahogy az újságírónő, Prudence Glynn (Gemma Whelan) előtt meséli el élettörténetét. A dráma visszakanyarodik az 1937-es első párizsi Haute Couture kollekciójáig. A Madridban sikeres karriert hátrahagyó tervező számításai nem igazán működnek Párizsban ahol Dior és Chanel uralja a divat színterét. Azonban Cristóbal nem hajlandó beismerni a vereséget, könyörtelen ambíciójának köszönhetően megalkotja saját stílusát, és felkapaszkodik a divatvilág csúcsára.

Ha szívesen megnéznéd a sorozatot és rendelkezel Disney+ előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a sorozat mafabos oldalán található Disney+ gombra kattintani.

dráma | életrajzi | történelmi

Cristóbal Balenciaga tervező felemelkedésének krónikája a szerény származástól a divatikonig. több»