A főkertész egy 2022-es amerikai krimi, amelyet Paul Schrader - akinek olyan kultfilmeket köszönhetünk, mint a Taxisofőr vagy a Dühöngő bika - írt és rendezett, a színészgárdát pedig Joel Edgerton, Sigourney Weaver és Quintessa Swindell vezették.

A filmet 2022. szeptember 3-án mutatták be versenyen kívül a 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon és a kritikusok vegyesen fogadták. A Rotten Tomatoes-on 170 vélemény alapján 71 százalékos a film, bár átlagosan csak 6,5/10-es értékelést kapott, ráadásul a honlapon így szól a kritikusok összefoglalója: "A főkertész azt sugallja, hogy Paul Schradernek talán új kreatív talajt kell keresnie, amit megművelhet, de néhány erős alakítás miatt nehéz elutasítani."

Sajnos a bevételek sem voltak túl fényesek. Észak-Amerikában 667 114 dollár, más területeken pedig 761 481 dollár bevételt tudott produkálni, ami világszerte összesen 1,4 millió dollárt jelentett, a 4 millió dolláros gyártási költségvetéshez képest. Most kiderül, hogy a streamingre érkezésével tud-e ezen valamennyit javítani.

A sztori

Narvel Roth a Gracewood Gardens aprólékos kertészmérnöke, a gazdag özvegy Mrs. Haverhill gyönyörű birtokán. A múltja által kísértett Roth a rituális naplóírásban és a kertészkedés finom részleteiben talál vigaszt, amit ő úgy ír le, mint "a jövőbe vetett hitet".

Mrs. Haverhill arra utasítja Rothot, hogy vegye fel tanoncnak nemrég elárvult unokahúgát, Mayát, hogy végül ő vehesse át a Kerteket, és tartsa "a családban". Bár a lány ellenáll, és a Haverhillnéval való kapcsolata továbbra is feszült, Maya és Roth végül mégis közel kerülnek egymáshoz.

Azonban amikor Mrs. Haverhill meglátja Rothot, amint elhagyja Maya szobáját, mindkettőjüket kirúgja. 

Hol nézheted?

Ha van HBO Max előfizetésed, csak kattints a mafab adatlapon található Max ikonra és már indulhat is a lejátszás.

thriller

Egy  kertész odaadóan gondozza egy gyönyörű birtok területét, és mindent megtesz, hogy a munkaadója, a gazdag özvegyasszony kedvében járjon...   több»