Melissa McCarthy térdre kényszerítette a Sziklát

A várakozásoknak megfelelően az élen nyitott A kém, a Törésvonal a másik, míg a Mad Max - A harag útja a hétvégi bevételi toplista harmadik helyén végzett.

A Melissa McCarthy és Jason Statham főszereplésével készült A kém magabiztosan szerezte meg az első helyen a bevételi toplistán. Az idei év eddigi legjobb akcióvígjátékának tartott produkcióra több mint 35 ezren, 49 millió forint értékben váltottak jegyet idehaza. A második helyen jócskán lemaradva szintén egy premierfilm, a Dwayne Johnson nevével fémjelzett Törésvonal végzett, mely 26 milliót kaszált. Továbbra is őrzi dobogós helyét a Mad Max - A harag útja mely újabb 16 millióval fejelte meg eddigi bevételeit. George Miller sikerfilmje csak hazánkban eddig 196 millió forintos bevételre tett szert. Továbbra is jól teljesít a Bosszúállók: Ultron kora, mely már a fél milliárd forint felett jár.

A további premierfilmek közül a legnézettebb filmek hétvégi toplistájára már egy alkotás sem fért fel. A Monsters – Sötét kontinens mindössze másfél millióval nyitott, míg a Szerelem Máltán című vígjátékról nem érkeztek adatok.

Továbbra is ott van a legjobbak között Árpa Attila kultfilmjének folytatása, az Argo 2, mely bár csak a tizedik helyet szerezte meg, de 144 milliós összbevételeivel az utóbbi évek egyik legsikeresebb magyar filmjének számít.

A tengerentúlon sem talált legyőzőre A kém, mely 30 millió dollárral nyitott, igaz, a két hete debütált Törésvonal alig csúszott le az első helyről. Kisebb meglepetésre az Insidious: A gonosz lélek a dobogó harmadik fokát szerezte meg a milliók által vált Törtetők előtt.