Mit nézzek? 6 kihagyhatatlan új film és sorozat erre a hétvégére (mozi és streaming, 46. hét - 2023)

Az év 46. hete is izgalmas újdonságokkal érkezett el!

Te mit választasz? Mozi vagy streaming? Dráma vagy vígjáték? Karácsonyi hangulat vagy disztópikus forradalmi?

Olvasd el cikkünket, hátha segít a döntésben! 

6 újdonság, amit érdemes látni!

#6

akció | animáció | kaland

Netflix

A nagysikerű kultfilm, a Scott Pilgrim a világ ellen folytatása anime sorozat formájában az eredeti sztárok, köztük Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Chris Evans és Anna... több»

MÁR A NETFLIXEN! - Bryan Lee O'Malley sikeres grafikus regényei alapján, amelyekből 2010-ben a Scott Pilgrim a világ ellen című élőszereplős film is készült, a Scott Pilgrim Takes Off visszahozza Scottot, Ramona Flowers-t és mind a hét gonosz exét. És ahogyan azt már korábban bejelentették, az eredeti filmszereplők is visszatérnek a szerepükbe. "Mindannyian hihetetlen dolgokat csináltak, de számomra ők egy család" - mondta O'Malley a Tudumnak még márciusban - "Van - a mai napig - egy csoportos e-mail, amelyen az egész stáb szerepel, és amely 2010 óta él. Boldog voltam, hogy mindenkit elérhettem a hírrel, hogy végre kitaláltuk, hogyan folytathatjuk a kalandot. Igazi öröm volt látni (és hallani), ahogy mindenki visszatért a szerepéhez". Miért anime a Scott Pilgrim Takes Off élőszereplős helyett? "Tudtam, hogy egy élőszereplős folytatás valószínűtlen, de általában elhalasztottam azzal, hogy talán egy anime-adaptáció egy érdekes út lenne" - mondta még márciusban Edgar Wright, az élőszereplős film rendezője - "És akkor, lám, egy nap a Netflix megkeresett, hogy pontosan erről az ötletről kérdezzen. De ami még jobb, a zseniális alkotónknak, Bryan Lee O'Malleynek volt egy ötlete, ami sokkal kalandosabb volt, mint az eredeti könyvek egyenes adaptációja."
#5

akció | kaland | sci-fi

Apple TV+

Godzilla és a Titánok közötti csata után játszódó sorozat, amely során kiderül, hogy a szörnyek valósak. Egy család útját követhetjük nyomon, ahogy feltárják eltemetett... több»

MÁR AZ APPLE TV+-on! - A 2021-es Godzilla vs. Kong című film sikere után a Legendary Television egy élőszereplős spinoff sorozatot javasolt, amely Godzilla hatalmas nyomdokaiba lépne. Az Apple TV+ 2022 januárjában tárgyalt és végül elnyerte a MonsterVerse projektre vonatkozó pályázatot, így az azonnal zöld utat kapott. A 2014-es Godzilla-filmmel kezdve a Legendary MonsterVerse már négy filmet tartalmaz, köztük a Kong: Koponya-szigetet, a Godzilla: A szörnyek királyát és természetesen a Godzilla vs. Kongot. Ez a sorozat lesz a MonsterVerse ötödik része. Jelen állás szerint jelenleg 36 film van a Godzilla-franchise-ban és 12 film a King Kong-franchise-ban. Monarch: A Szörnyek öröksége a Legendary Television, a Safehouse Pictures és a Toho közös produkciója lesz, a közös fiktív univerzum részeként. A Matt Fraction és Chris Black által készített 10 epizódos sorozat az Apple TV+-on fut, az első két epizód Matt Shakman (WandaVision) rendezésében.
#4

romantikus | vígjáték

Netflix

Történetünkben barátságok kerülnek próbatétel elé egy hivalkodó ünnepi hírlevél miatt. több»

Itt az év legcsodálatosabb időszaka: az ünnepi filmszezon. A hőmérséklet lehűlésével és a nappalok rövidülésével mi mással is lehetne jobban eltölteni egy estét, mint azzal, hogy összebújunk a szeretteinkkel, és szívmelengető filmeket élvezünk? A legjobb. Karácsony. Ever..., Brandy Norwood és Heather Graham vidámságot - és karácsonyi dalokat hoz! A karácsonyi vígjáték két régi jóbarátot követ, akik a sors fintora folytán újra összejönnek az ünnepek alatt. Jackie (Brandy) minden karácsonykor egy hivalkodó ünnepi hírlevelet küld, ami miatt régi főiskolai barátnője, Charlotte (Graham) úgy érzi magát, mint egy darab sz*r... (LOL...mi...?!) Ám amikor Charlotte néhány nappal karácsony előtt Jackie küszöbén landol, megragadja az alkalmat, hogy bebizonyítsa, régi barátnője élete nem lehet ennyire tökéletes. Vajon túljutnak-e a nézeteltéréseiken, és megtalálják-e az örömöt az ünnepekben? "Ez azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik" - mondja Mary Lambert rendező a Tudumnak -"És azt hiszem, számomra a film ezt próbálja elmondani. Találjunk valamit, amin nevethetünk ebben az őrületben."    Lambert, aki az Egy kastély karácsonyra című filmet is rendezte, azt mondja, nagyon tetszett neki, hogy a történetet két erős főszereplő nő mozgatja, és úgy találta, hogy Brandy és Graham a való életben nagyon jól kiegészítik egymást. "Igazából nagyon szórakoztató volt, mert a karaktereik annyira különbözőek a filmben" - mondja.
#3

dráma | misztikus | thriller

Disney+

Darby Hart, a Z generációs amatőr detektív megpróbál megoldani egy gyilkosságot egy eldugott településen. több»

MÁR A DISNEY+-on! - Készülj fel, hogy magával ragad a rejtélyes thriller-sorozat, ahol a Z generációs amatőr detektív és tech-érzékeny hacker, Darby Hart (Emma Corrin) a titkok és intrikák halálos hálójába keveredik. A Brit Marling és Zal Batmanglij (The OA) zseniális elméi által létrehozott sorozat a feszültség, az eredetiség és az előrelátás páratlan keverékét ígéri. Amikor Darby meghívást kap egy távoli menedékhelyre, nem is sejti, hogy baljós bűntény vár rá. Amikor az egyik vendéget holtan találják, páratlan hacker-képességeire és éles nyomozói ösztönére kell hagyatkoznia, hogy bebizonyítsa, gyilkosság történt, mielőtt a gyilkos újra lecsap.A jelenlegi cím előtt a projektet Retreatként ismerték, ami bár a maga módján bájos volt, talán nem közvetítette volna az A Murder at the End of the World (Gyilkosság a világ végén) világos és szuggesztív jellegét. A Murder at the End of the Worldnek lehetősége nyílik arra, hogy egyedi identitást alakítson ki, és a feszültség, az intrika és a történetmesélés sajátos keverékével ragadja magával a nézőket.
#2

akció | dráma | háborús | kaland | sci-fi | thriller

Netflix

Az ifjú Coriolanus Snow az utolsó reménysugarat jelenti a korábban nagyra becsült Snow család számára, akik a Capitoliumban dúló háborút követően jelentős hanyatlást éltek... több»

MÁR A MOZIKBAN! - Készüljetek fel a Panembe való visszatérésre.Több mint 10 évvel Az éhezők viadala mozikba kerülése után egy vadonatúj előzményfilm készült. Suzanne Collins 2019-ben megjelent, Az énekesmadarak és kígyók balladája című regénye alapján készülő filmadaptáció a fiatal Coriolanus Snow elnököt (akit az eredeti filmekben Donald Sutherland alakított) követi nyomon, mielőtt Panem elnöke lett volna. Collins disztópikus regényei és filmadaptációi hatalmas sikert arattak az első megjelenésükkor. Az új történet Az éhezők viadala könyvsorozat előzményeként szolgál, mivel a fiatal Coriolanus Snow-t követi nyomon, mielőtt az eredeti trilógiában megismert hatalmas elnökké vált volna. A történet a 10. Éhezők Viadala idején játszódik, amelynek során Snow a 12. körzetben egy Lucy Gray Baird nevű tribute mentoraként szolgál.A történet során közelebbről megismerhetjük, hogyan alakult át az Éhezők Viadala az évek során, és hogyan vált végül Snow a gonosz politikussá, aki Katniss Everdeent gyötri.
#1

dráma | történelmi

Netflix

A következő évad ott folytatódik, ahol az 5. évad véget ért, és a walesi hercegnő halála előtti utolsó napokról szól, amikor egy autóbalesetben életét vesztette ő és... több»

MÁR A NETFLIXEN! - A kritikusok által elismert sorozat II. Erzsébet uralkodásának mintegy hat évtizedét örökítette meg, két évadonként újraszemélyesítve a központi szereplőket, miközben a sorozat a szereplők öregedésével a közelmúlt történelmén halad át. Az utolsó évad az 1997-2005 közötti éveket öleli fel - de ezek az évek nem egyenletesen oszlanak majd el a 10 epizódos sorozatban. Az első rész négy epizódja a Diana 1997. augusztus 31-i halálát megelőző hónapokra összpontosít, amikor Diana és barátja, Dodi Fayed egy párizsi autóbalesetben meghaltak, miközben paparazzók üldözték őket, valamint a baleset utóéletére és a királynőt ért kritikákra, amiért a baleset után több napig nem mutatkozott. A walesi hercegnőt alakító Elizabeth Debicki a The Hollywood Reporter című lapnak elmondta, hogy megrázó volt a forgatás azokban a jelenetekben, ahol Dianát és Dodit (Khalid Abdalla) paparazzók üldözték: "Csak 10 másodpercig kell átélned, mielőtt rájössz, hogy ez teljesen bizarr és borzalmas élmény, amiben magadat találod. Tényleg csapdába estél." A második rész bővebb lesz, az utolsó hat epizód több évet ölel fel, és olyan eseményeket érint, mint Vilmos herceg visszatérése Etonba édesanyja halála után, II. Erzsébet királynő 2002-es aranyjubileuma, Károly herceg és Camilla Parker Bowles 2005-ös házassága, valamint Vilmos és későbbi felesége, Kate Middleton kapcsolatának kezdeti szakasza.