'Mit tettem?': Matt Damon depresszióba esett, mikor rájött, hogy hibát követett el egy filmszerep elvállalásával

Matt Damon a "Jake's Takes" című műsorban az Oppenheimer promóciója közben elárulta, hogy egyszer "depresszióba esett" egyik filmje forgatásának felénél, amely nem úgy alakult, ahogyan azt remélte, amikor elvállalta a munkát.

Damon nem nevezte meg a filmet, amely során átélte mindezt, de a múltban nyíltan beszélt arról, hogy olyan filmekben játszott, amelyekről tudta, hogy gyakorlatilag katasztrófálisak lesznek.

Az egyik ilyen alkotás A nagy falZhang Yimou 2016-os, igen negatív fogadtatásban részesült szörnyfilmje volt, amely komoly vitát váltott ki a fehér megmentő narratívája miatt. Damon egy európai zsoldost alakított, aki kénytelen összefogni a császári kínai erőkkel, hogy elhárítsanak egy idegen fenyegetést. A film az 50 millió dolláros gyártási költségvetés ellenére sem jutott túl az 50 millió dolláros bevételi határon az Egyesült Államokban.

"Anélkül, hogy konkrét filmeket neveznék meg... néha egy olyan filmben találod magad, amiről tudod, hogy talán nem az lesz, amit reméltél, de még mindig csinálod" - mondta Damon - "És emlékszem, hogy a forgatás felénél jártam, ahol  még hónapok vannak hátra. Elvittem a családomat valahova, kellemetlenséget okoztam nekik, és emlékszem, hogy a feleségem volt az, aki kisegített ebből, mert depresszióba estem, hogy mit tettem?"

"Ő csak annyit mondott: 'Most már itt vagyunk'" - folytatta a színész - "És ez olyan volt, mintha... Én büszke vagyok magamra, nagyrészt neki köszönhetem, hogy profi színész vagyok, és a profi színészi munka azt jelenti, hogy elmész, 15 órát dolgozol, mindent beleadsz, még akkor is, ha tudod, hogy vesztes leszel. És ha ezt a lehető legjobb hozzáállással tudod csinálni, akkor profi vagy, és ő ebben nagyon sokat segített nekem."

"Úgy voltam vele, hogy pontosan így történnek a katasztrófák" - mondta Damon a "WTF" podcastben 2021-ben A nagy fal forgatásáról - "Nem áll össze. Nem működik filmként. Akkor arra jutottam, hogy ez a profi színész definíciója; tudni, hogy vesztes helyzetben vagy, és mégis azt mondani: 'Oké, van még négy hónapom. Ez a hajnali ostrom a Hamburger Hillen. Itt biztosan meg fogok halni, de megcsinálom'. Ez a legsz*rabb, amit kreatív alkotóként érezhetsz, azt hiszem. Remélem, soha többé nem lesz ilyen érzésem."

Christopher Nolan Oppenheimer című eposzában Damon a Manhattan Project igazgatóját, Leslie Grovest alakítja. Az atombomba-eposz július 21-én kerül bemutatásra a Universal Pictures forgalmazásában.

73 A Nagy Fal  (2016)

akció | fantasy | kaland | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

Zhang Yimou (Hős, A repülő tőrök klánja) rendkívül látványos és izgalmas új filmje egy 3D-s akcióthriller Matt Damon főszereplésével. Egy elit osztag az emberiség utolsó... több»