Játsz egy Opta LED projektorért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A Nagy Fal


(The Great Wall)
A Nagy Fal

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

Zhang Yimou (Hős, A repülő tőrök klánja) rendkívül látványos és izgalmas új filmje egy 3D-s akcióthriller Matt Damon főszereplésével. Egy elit osztag az emberiség utolsó harcát vívja a világ legikonikusabb építményén, a Nagy Falon... (Forgalmazza: UIP)
 

(Pajor Sándor)
 
2017. 01. 06. 13:48 

Nagyon látványos film, remek csatajelenetekkel és jó színészekkel. Hibái persze akadnak (a csaták közti részek, inkább tűnnek időkitöltésnek, mint legenda-magyarázatnak illetve az elején kicsit zavaró a sok lassítás a 3D kedvéért), de ettől még egy élvezetes kis fantasy-akció mozi,ami nem is akar többnek látszani, mint ami.

 
2017. 01. 08. 10:26 

Meglepően jól sikerült fantasy. A 47 Ronin c. szintén japán legendát feldolgozó film után nem vártam sokat ettől, csupán az itt olvasott vélemények hozták meg a kedvem a látványos mozihoz. De ez még az a fantasy, ami nem lépi át a határt. Az ellenséges lényeket jól bemutatja, gondolkodó - intelligens lénynek. A két amerikai főszereplő közötti poénkodás mindig jókor jön, és működik.
Végre egy film amikor nem fölöslegesen van a 3D szemüveg. Nagyon sok jelenet kihasználja a 3D hatást. Van mélysége a filmnek (a Nagy falról lenéző kameraképeknél mondhatni el lehet szédülni) és a csaták alatt megszámolni se lehet hány kiugró tárgy van. Ilyen jellegű 3D-s élmény 2009 és 2010-be készült filmeknél láttam utoljára.
A történet egyszerű, de a látvány a szokásosnál többet ígér.
Mindenképpen egy jó moziélmény.

 
2017. 03. 01. 16:06 

Az biztos hogy egy nagyon látványos és pörgős akciófilm, amit a misztikus elemek még érdekesebbé tesznek. Moziban már csak a látvány miatt is nagy élmény volt. Kategóriájában átlag feletti.

Yimou Zhang
Yimou Zhang
Yimou Zhang
Tian Jing
Pedro Pascal
Matt Damon
Willem Dafoe
Andy Lau
Matt Damon
Yimou Zhang
Tian Jing
Pedro Pascal
 

Myhre társalkotója, Gordon Sim és csapata kézzel gyártotta a 13 hímzett tekercset, amely a mennyezetről lógott le, a majdnem 3000 Song Dinasztia-béli könyvet, a 35 feketére lakozott asztalt és széket, valamint a 20 darab térképet. Összesen 20 ezer kelléket gyártottak le saját kezűleg, köztük kardokat, késeket, lándzsákat, tálakat, serlegeket és bútorokat, és 1000 darab kerámia étkészletet.

(BéBé)
 

A film nagyrészét 4 különböző forgatási helyszínen vették fel: Kína Film Csoport Stúdiójában (CFG)-Pekingben,Huangdao tengerparti falujában, a China’s Wanda Group által tervezett nagyobb stúdióban, a Góbi-sivatag szélén fekvő Dunhuangban és Danxia Nemzeti Parkban.

(BéBé)
 

A filmben megjelenő szörnyek- Taotie- megalkotásához hatalmas kutatást végeztek. Merítettek például a Shan-hai Jingből, ami kínai mitológia klasszikus szövege, és egyúttal Kína legrégebbi fantasy regénye.

(BéBé)
Supernaturalmovies: Látványmozi mézes-szezámmagos bundában
A tény, hogy a plakátkampány Matt Damon közeli arcára, valamint különböző beállításaira épít azért sokat sejtet, cserébe ő úgy játsza végig a filmet, mintha valahol egészen máshol járna, és talán így volt ez Zhang Yimouval is. Az igazi baj ezzel ott van, hogy az ő neve alatt eddig nem szerepelt az a kifejezés a szótáramban, hogy "korrekt". 6/10
24.hu - Matt Damon a szexi kínai artistalányokkal még a reptiliánokat is lezúzza
Gigászi hadseregek ide, epikus csaták oda, A Nagy Fal inkább hasonlít egy nagyon drága és látványos animációs filmre, amelyben pátoszos szólamokat hallgathatunk bizalomról, és fantasztikus képeket nézhetünk félelmet nem ismerő harcosokról. Valamilyen szinten százszor látott történet, mégis ízlésesen felöltöztetett ruhában, amelyben szépen kiegészítik egymást az élőszereplős és CGI-vel felpumpált snittek. 6/10
Movieaddicts: A bűn hálójában
Epikus fantasy-nek álcázott ötlettelen kalandfilm, nagy nevekkel, sok számítógéppel, egy polcnyi ázsiai fűszerrel megszórva. Sok agyalást nem igényel, de szép és aprólékos, mint egy reneszánsz festmény. 6/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.