Nincs mese, ezt a 7 sorozatot muszáj nézni 2023 októberében!

Miután a WGA-sztrájk hivatalosan is véget ért, úgy tűnik, végre kiélvezhetjük - mi nézők is - az első igazi szélcsendet.

Októberben még mindig rengeteg sorozatot érdemes felfedezni, különösen olyan figyelemre méltó címeket, mint Mike Flanagan legújabb alkotása vagy a népszerű A zászlónk halált jelent második évada.

Sajnos azonban a kínálat nem olyan gazdag, mint az utóbbi hónapok némelyikében. Ettől függetlenül legalább időt nyerünk ahhoz, hogy felfedezzük a régebbi sorozatokat, amelyekig talán még nem jutottunk el. 

Lássuk, tehát, mit érdemes felvenni a #bingewatching listánkra!

#7

dráma

HBO Max

Az amerikai aranykor a hatalmas gazdasági változások, a régi és a vadonatúj rendszerek közötti nagy konfliktusok, valamint a hatalmas vagyonok megszerzésének és elvesztésének... több»

A Julian Fellowes által készített The Gilded Age / Az aranykor című korabeli dráma már az első évadban tisztességes rajongótáborra tett szert. Most visszatér a második évaddal, a főszerepekben Carrie Coon, Cynthia Nixon, Louisa Jacobson és Christine Baranski. A sorozat ezeket a karaktereket követi, ahogy belegabalyodnak a társadalmi nyomás által létrejött belháborúkba az 1800-as évek végén.Premierdátum: Október 29. az HBO-n.
#6

51 Libabőr  (2023)

(3)

fantasy | kaland | vígjáték

Disney+

Öt középiskolás csoport természetfeletti erőket szabadít a városukra, és most össze kell fogniuk, hogy megmentsék azt. több»

A nosztalgia ezúttal is tombol a Disney+-on sugárzott klasszikus sorozat, a Goosebumps frissítésével. A részben horror és részben vígjáték sztori egy csapat középiskolás korú barátot követ, akik egy három évtizeddel korábban élt tinédzser halálának ügyében próbálnak nyomozni. Az R.L. Stine író könyvsorozata alapján készült adaptációban többek között Justin Long, Ana Yi Puig, Miles McKenna, Will Price, Zack Morris játszanak. A filmet Rob Letterman és Nicholas Stoller készítették. Bemutató: Október 13. a Disney+-on és a Hulun.
#5

86 Minden kémia  (2023)

(3) (1)

dráma

Apple TV+

Az 1950-es években járunk, amikor a nőknek a háztartási szférában van a helyük. Így hiúsul meg Elizabeth Zott tudósi karrierjéről szőtt álma is. Miután kirúgják a... több»

Brie Larson hamarosan megjelenő Apple TV+ sorozatával tér vissza a televíziózáshoz. A Bonnie Garmus azonos című regénye alapján készült minisorozatban Larson Elizabeth Zottot alakítja, aki az 1950-es években arról álmodik, hogy tudós lesz. A Lee Eisenberg által fejlesztett sorozatban Lewis Pullman, Aja Naomi King, Stephanie Koenig, Thomas Mann és még sokan mások szerepelnek a Marvel hőse mellett. Premierdátum: Apple TV+ október 13.
#4

75 Az Usher-ház bukása  (2023)

(13) (1)

dráma | horror

Netflix

Mike Flanagan univerzuma egyre bővül, ezúttal Edgar Allan Poe 1839-ben megjelent, The Fall of the House of Usher című novelláját dolgozza fel a legújabb sorozatában. A horrordráma... több»

Hogy biztosítsák vagyonukat - és jövőjüket - a kegyetlen testvérpár családi dinasztiát épít, amely akkor kezd összeomlani, amikor örököseik rejtélyes módon egymás után meghalnak. Az Edgar Allen Poe művén alapuló, Mike Flanagan indie horrorfilmes rendező által készített horrordráma hatalmas ensemble szereplőgárdájában Carla Gugino, Bruce Greenwood, Mary McDonnell, Carl Lumbly, Mark Hamill, Henry Thomas, Kate Siegel és még sokan mások is játszanak. Premierdátum: a Netflixen, október 12. 
#3

83 Lupin - 3. évad  (2023)

(2)

akció | dráma | krimi

Netflix

Assane-nak most bujkálva kell megtanulnia, hogyan éljen távol a feleségétől és a fiától. A miatta elszenvedett kellemetlenségek miatt Assane nem bírja tovább, és úgy dönt,... több»

Omar Sy harmadszorra tér vissza Franciaország legkeresettebb tolvajaként a Lupin 3. részben. A rablós sorozat a Sy által alakított Arsène Lupint, a világhírű úri tolvajt és az álcázás mesterét követi a klasszikus történet újragondolásában, a 3. rész pedig a második rész eseményei után játszódik, ahol a tolvaj tisztázta magát a gyilkosság miatt. Ludivine Sagnier, Etan Simon, Antoine Gouy, Soufiane Guerrab és mások is visszatérnek. Bemutató dátuma: október 5.
#2

akció | életrajzi | kaland

HBO Max

Miután a látszólag bájosnak tűnő úri életet felcserélte egy kalózéra, Stede Bonnet a Revenge nevű kalózhajó kapitánya lett. A potenciálisan lázadó legénység tiszteletét... több»

David Jenkins kalózkomédiájának első évadában a nagy meglepetésre a vadul különböző kalózok, Stede (Rhys Darby) és Feketeszakáll (Taiki Waititi) többre találtak a nyílt tengeren, mint barátságra... szerelemre. A bonyolult trükk az, hogy most túl kell élniük. Ewen Bremner, Joel Fry, Samson Kayo, Con O'Neill, Nathan Foad, Vico Ortiz és az első évad főszereplőinek nagy része visszatér. Premier: a MAX-on október 5-én.
#1

83 Loki - 2. évad  (2023)

(2)

akció | fantasy | kaland

Disney+

A sorozat második évadában Loki Mobiusszal, Hunter B-15-tel és az időt felügyelő szervezet többi tagjával együttműködve próbál eligazodni a multiverzumban, hogy megtalálja... több»

Mit kell még tudni azon kívül, hogy Tom Hiddleston visszatért a Loki második évadában a Csínytevés Isteneként? Újra találkozhatunk Sophia Di Martino, Gugu Mbatha-Raw, Wunmi Mosaku és Owen Wilson (Mobius) karaktereivel is. De mi lesz a különbség az első évadhoz képest? Az "időcsúszás" fogalma, a Lokit sújtó betegség, valamint új karakterek bemutatása, akiket Rafael Casal, Kate Dickie, Liz Carr és Ke Huy Quan alakít, valamint Jonathan Majors mint Kang, a Hódító megjelenése, az MCU új nagy gonoszának szerepében. Premier: a Disney+-on október 5-én.