Oscar 2015: A jelölések legnagyobb vesztesei

Miközben Hollywood nagy része ünnepelt a csütörtök közzétett Oscar-jelöléseket követően, voltak, akik csalódottan nézték végig a jelöltek listáját. Közéjük tartozik a Selma rendezője, Ava DuVernay , Jennifer Aniston vagy A Lego-kaland teljes stábja. Lássuk, kik veszítettek a legnagyobbat az idei jelölésekkel.

A Lego-kaland

Az idei jelölések kétségkívül egyik legnagyobb vesztese A Lego-kaland volt.  és Phil Lord animációs filmjét körberajongták a kritikusok, nem is kérdéses, hogy 2014 legjobb hollywoodi animációjáról van szó. A film a közönség körében is rendkívül népszerű volt, világszerte közel 500 millió dolláros bevételre tett szert. A stáb azzal vigasztalódhat, hogy legalább a Critics Choice Awardson elhozták a legjobb animációs filmnek járó díjat.

Ava DuVernay és David Oyelowo (Selma)

Bár Ava DuVernay Martin Luther Kingről szóló életrajzi filmjét a legjobb film és a legjobb zene (betétdal) kategóriájában jelölték, az Akadémia már nem talált helyet a rendezőnek a jelöltek között. Pedig az ilyen történetek mindig is az bizottság kedvencei közé tartoztak, ráadásul DuVernay lehetett volna az első afro-amerikai rendező, akit a legjobb rendező kategóriájában terjesztettek díjra. Nem örülhet a film férfi főszereplője, a Martin Luther Kinget alakító David Oyelowo sem, ugyanis meglepetésre nem került be a jelöltek közé. Az Akadémiát a jelölések bejelentése után ráadásul számtalan kritika is érte a színes bőrű filmesek mellőzéséért.

Holtodiglan

David Finchernek nincs szerencséje az Oscar-jelöléssekkel. Akárcsak A tetovált lány esetében, a Holtodiglant is mindössze a legjobb színésznő (Rosamund Pike) kategóriájában jelölték. Bár Fincher kiváló drámát rakott össze, az még érthető, hogy a főbb kategóriákban nem találkozhatunk vele, azonban a film forgatókönyvírójának, Gillian Flynn nevére joggal számíthattunk volna a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriájában.

Jake Gyllenhaal

A karrierjének másodvirágzását élő Jake Gyllenhaal sem tartozik az Akadémia kedvencei közé. Tavaly is ott lett volna a helye a jelöltek között a Fogságban rendőreként, de az Éjjeli féregben nyújtott, pályafutásának eddigi legjobb alakítása sem bizonyult elengedőnek, hogy jelöljék a legjobb mellékszereplő díjára.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston idén behúzhatta volna karrierjének első Oscar-jelölését, de igazából nem rajta múlt. A probléma minden bizonnyal magával a filmmel volt, ugyanis bár a színésznő alakítását méltatták a kritikusok, Daniel Barnz alkotása, a Boldogság bármi áron összességében nem kapott igazán jó kritikai visszhangot, ez pedig megpecsételte Aniston sorsát is.