Schindler listája Scorsese-től?

Szinten minden hollywoodi rendezőnek vannak történetei olyan filmekről, amelyeket megcsinálhattak volna, végül arra mégsem került sor.

Persze ennek több oka is lehet, előfordul, hogy időhiány miatt nem tudnak vállalni egy projektet, olyan is előfordul viszont, hogy egyszerűen elhappolják előlük a megbízást. Martin Scorsese esetében csupán egy a sok közül a Schindler listája, a legendás erendező most viszont azt is elárulta, miért nem ő készítette el végül a produkciót.

“Steve Zailliant kértem fel a forgatókönyv megírásához. Úgy volt, hogy én rendezem meg. De egy bizonyos ponton fenntartásaim voltak. Ne felejtsük el, hogy 1990-et írunk. A Krisztus utolsó megkísértése című filmet 1988-ban csináltam. Annak a filmnek az volt a lényege, hogy párbeszédet indítsunk valamiről, ami még mindig fontos számomra, ami a szeretet természete” - nyilatkozta Scorsese a Deadline magazinnak.

“A Schindler listája esetében a trauma, amin az ‘Utolsó kísértés' kapcsán keresztülmentem, olyan mértékű volt, hogy úgy éreztem, meg kell oldanom ezt a témát... Tudtam, hogy voltak zsidó emberek, akiket felháborított, hogy az Anne Frank naplója írója nem zsidó volt. Hallottam, hogy voltak, akik Schindlerre panaszkodtak, hogy a rabokat arra használta fel, hogy pénzt keressen rajtuk. Azt mondtam: ‘Várjunk egy percet. Én... nos, nem védtem őt, de vitatkozhattam azzal, hogy ki volt ő.’ Szerintem csodálatos ember volt, de akkor még nem tudtam, hogy fel vagyok-e erre készülve. Nem volt meg a tudásom” - tette hozzá a rendező.

Végül a rendező saját elmondása szerint rájött, hogy nem ő a megfelelő ember a film elkészítésére, Spielberg pedig jobban fel van készülve a történet kezelésére.

dráma | életrajzi | történelmi

SkyShowtime (2023.02.14.)

Oskar Schindler (Liam Neeson) a második világháború során a németek által megszállt Lengyelországba kerül, ahol jó kapcsolatai és ügyeskedése révén megszerez egy gyárat.... több»