Arnold Schwarzenegger elárulta, hogy visszautasította a Sylvester Stalloneval közös jachtos nyaralásra szóló meghívást, mivel "tud saját hajót szerezni".

A 76 éves akció-ikon, aki híresen ellenségeskedett a Rocky sztárjával, a 77 éves Stallonéval karrierjük kezdetén, részletezte, hogy visszautasította Sly meghívását a pazar utazásra, mivel "nem tudott volna pihenni".

A People-nek nyilatkozva a Terminátor - A halálosztó életre keltője a következőket mondta: "Sly felhívott: "Akarsz jönni a jachtra?" De ő viccesen visszautasította Sylvester Stallone meghívását a jachtjára azzal, hogy: "Kaphatok saját hajót!".

A jelenlegi barátságukról Schwarzenegger elmesélte: "Nagyon csodálom őt. Szeretem őt. Csak ő más ember, mint én. Sokkal nyersebb, sokkal sebezhetőbb és sokkal jobban tisztában van az érzelmeivel. Ha dühös, akkor csak dühös. Olyan, mint amikor meggyújtod a gyújtózsinórt - az övé azonnal kigyullad. "Bumm!" Az enyém meg: "Shhh." Két napba telik, mire eljut a tényleges bummig. Ettől jó színész, mert azonnal átérzi a dolgokat."

Mindez azután történt, hogy Stallone elismerte, hogy egykori riválisa, Schwarzenegger a "felsőbbrendű" akciósztár, miközben a testépítő bajnok Netflix doku-sorozatában szerepelt. A sztár arról elmélkedett, hogy neki és Schwareneggernek 'különböző a színészi stílusa':

"Ő volt fölényben. Egyszerűen mindenre tudta a választ' - mondta Schwarzeneggerről - "Megvolt a teste. Megvolt az ereje. Ez volt a karaktere." 

Az ötgyermekes apa megjegyezte, hogy a kettejük közötti ádáz verseny azért alakult ki, mert mindketten arra törekedtek, hogy ők legyenek a nyolcvanas évek "meghatározó akcióhősei":

"Addig az akciófilmek olyan autósüldözések voltak, mint a Bullitt vagy a Francia kapcsolat  és olyan filmek, amelyek az intellektusról, a célozgatásról, a verbális erről és a verbális arról szóltak" - mondta Stallone - "Valójában a testedre támaszkodtál, hogy elmeséld a történetet."

"Párbeszédre nem volt szükség. Láttam, hogy van egy lehetőség, mert senki más nem csinálta ezt... kivéve egy másik osztrák fickót, akinek nem kell sokat beszélnie' - emlékezett vissza az Oscar-jelölt színész. Mindkét férfi virágzó karriert tudhatott magának akciósztárként az 1980-as években, aminek következtében elkeseredett rivalizálás alakult ki közöttük.

Tavaly Stallone a The Jonathan Ross Show-ban adott 2022-es interjúban bevallotta, hogy "egy ideig nem bírták elviselni, hogy egy galaxisban legyenek együtt". Azt állította, hogy Arnold még arra is "rászedte", hogy szerepeljen az 1992-es "egy darab sz***" vígjátékban, az Állj, vagy lő a mamám! című filmben. Azonban sikerült egy poént is becsempésznie Arnie saját, széles körben gyalázott 1994-es Junior című filmjéről, mondván: "Én legalább nem voltam terhes egy filmben, Arnold. Kvittek vagyunk."

"Jó egy olyan emberrel beszélgetni, aki valóban megdolgozott a pénzéért" - mondta Stallone - "Aztán elkezdünk hülyéskedni és bolondozni - csak nevetünk a régi időkön. Azt mondtam neki: 'Mi vagyunk az utolsó két tyrannosaurus'. Mi vagyunk az utolsó két húsevő, és már nem sok marhahús maradt odakint. Szóval jobb, ha élvezzük egymás társaságát."

Az utóbbi évtizedekben a páros barátokká vált, sőt két The Expendables - A feláldozhatók-filmben és a 2013-as Szupercella című filmben is együtt szerepeltek.

75 Sly  (2023)

dokumentum | életrajzi

A Netflix dokumentumfilmje intim betekintést myújt Stallone életébe és több évtizedes hollywoodi karrierjébe. több»