Stephen King nem bírta végignézni Michael Bay filmjét

Stephen King: Michael Bay Transformers című filmje az egyetlen film, amiről felnőttként kisétált. Ezzel párhuzamosan a rendező, aki öt Transformers-filmet készített, az év elején azt mondta, hogy "abba kellett volna hagynia" a filmek készítését, de "jó volt őket csinálni"...

A 74 éves népszerű horrorregényíró hétfőn a Twitteren osztotta meg, hogy amikor megnézte a 2007-es akciófilmet, annak felénél otthagyta a mozitermet. King akkor osztotta meg ezt az élményét, amikor arra reagált, hogy írótársa, Linwood Barclay bevallotta, nemrég ő is kisétált a Jurassic World: Világuralomról.

"Felnőttként csak egyetlen filmről sétáltam ki: TRANSFORMERS. Kíváncsi lennék, milyen más filmeknél léptek le az emberek" - írta King, majd később egy rajongónak pontosította, hogy valóban Michael Bayről van szó. Méghozzá az első filmjéről a franchise-ban. Bay öt Transformers-filmet rendezett, a folytatások 2009-ben, 2011-ben, 2014-ben és 2017-ben kerültek a mozikba.

King követői saját tapasztalataik megosztásával reagáltak és tréfálták az író mozilátogatási szokásaival: "A gondolat, hogy Stephen King odasétál a pénztárhoz, hogy "egy felnőttet kérek a TRANSFORMERS-re", teljesen kikészít" - viccelődött egyikük. Egy másik személy azt tweetelte, hogy kisétált a 2007-es A köd című filmről - ami King könyvén alapul.

"Előre is nagyon sajnálom... kisétáltam A ködről 2007-ben... 15 éves voltam, megijedtem, azért mentem, mert hardcore rajongója voltam a könyveidnek, de nem tudtam maradni, túl sok volt" - tweetelte a rajongó Kingnek.

Az Unilad UK-nak nyilatkozva Bay az év elején elmondta, hogy Steven Spielberg, a Transformers producere egyszer azt tanácsolta neki, hogy hagyja ott a Transformers-franchise-t a trilógia befejezése után, de ő elutasította a rendező tanácsát.

"Túl sokat csináltam belőlük" - mondta Bay - "Steven Spielberg azt mondta: 'Csak hagyd abba háromnál'. Én pedig azt mondtam, hogy abbahagyom. A stúdió könyörgött, hogy csináljak egy negyediket, és hát az is milliárdot hozott. Aztán azt mondtam, hogy itt abbahagyom. És megint könyörögtek nekem. Abba kellett volna hagynom. De jó volt csinálni őket."

A 2007-es első filmről, amelyben Shia LaBeouf és Megan Fox játszotta a főszerepet, Bay azt mondta: "Az első film ijesztő volt". Kifejtette: "Olyan technológia volt, amiről nem tudtuk, hogy működni fog, aztán nagyon sikeres lett". Bay hozzátette: "Ez volt az első alkalom, amikor a digitális effektek ennyire erősek lettel, így sok új utat nyitott ez számunkra. Szórakoztató élmény volt. Több mint 700 millió dollárt hozott; ez rengeteg mozijegyet és rengeteg embert jelent, akik látták"."

King egy filmet rendezett filmes karrierje során: Az 1986-os Maximális túlhajtást. A film sztárja, Emilio Estevez tavaly márciusban azt mondta a Vanity Fairnek, hogy megbánta, hogy megcsinálta a mozit.

"Tudom, hogy ez egy szörnyű film, de Stephen King gyakran beszél az egyetlen rendezői élményéről, a Maximum Overdrive-ról, amelyben én is szerepeltem. A néhány alkalommal, amikor az évek során kapcsolatba kerültem vele, azt mondta: 'Meg tudsz nekem bocsátani ezért?'. Azt hiszem, anyám egyszer azt kérdezte: "Miért csináltad azt a filmet?" Azt válaszoltam: "Stephen Kinggel akartam dolgozni.". Erre ő: "Nem tudtál volna segíteni neki kifesteni a házát? "

Ha érdekel, mi is volt ez az ominózus film, a Mafabon találhattok egy interjút Kinggel! Mutatjuk:

akció | horror | sci-fi | szatíra | vígjáték

Egy kamionos pihenőhelyen a pincérnő elvágja a kezét egy elektromos késsel, ami hirtelen életre kel. Később kiderül, hogy mindez egy üstökös hatására történik, sőt... több»