Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

A köd (2007)

The Mist
Filmadatlap
 
28
Szereplők
51
Vélemények
11
Képek
3
Videók
A köd

Galéria (11)

Videók (3)

 
Gamehun638   2023. 04. 15.

legújabb vélemény

0

Egyszer mindenképp érdemes megnézni, és megvárni a végét. Hatalmas pofánvágásban lesz részünk.

 
respect the movies   2018. 06. 05.

a nap véleménye

1

Szerintem egy kimondottan jó King adaptáció lett! Jómagam nagyon szeretem a Stephen King regényeket (ezzel gondolom rengetegen vagyunk így) és emiatt kimondottan kíváncsian tekintem meg a regényeiből/novelláiból készült filmeket! Sajnos a King féle f... több»

 
rbernadett   2016. 03. 29.

3

Véletlenül kapcsolódtam be ebbe a filmbe, amikor valamelyik csatorna adta a tévében. Nem tudtam, hogy ki írta az alapjául szolgáló könyvet és azt sem tudtam, hogy mit akarnak kihozni belőle, de lekötött és szórakoztatott, már amennyire egy ilyen film... több»

 
Deku   2017. 07. 24.

1

Nekem személy szerint bejött ez a fajta Stephen King adaptáció, egész tűrhető módon visszaadta azt amit a könyv is bár azzal nem lett egyenértékű. De horrornak megjárja.

 
indingo   2017. 05. 03.

0

Több gondolatiság is felmerült a filmben. A vallási oldal elég erős volt az ismeretlenség mellett. Érdekes kérdéseket feszeget és vége is erős lett.

 
Lamboh   2017. 10. 14.

0

Nem mostanában láttam már, de a vége sokszor eszembe jut. Az nagyon durva volt. Ha jól emlékszem, még a szám is tátva maradt egy pillanatra :D

 
kabel   2023. 04. 15.

1
Stephen King néha ügyes

Az egyike a kevés jó Stephen King filmnek. A köd tipikus szituációt vázol fel, egy kis társadalmat mutat be, ahogy az egy fantasztikus szituációval küzd. Ez egy elég sokszor visszatérő elem King könyvekben, de nem kell elbóbiskolni, mert a karakterek ezúttal érdekesek, a köd pedig elég ijesztő, a kicsit idejét múlt CGi effektek ellenére. A sztori tartogat pár csavart és meglepetést, és nem egy állóvízben ugrálunk narratív szempontból sem. Mindenképp egy izgalmas szocio-horrorfilm.

A film összbevétele 25 593 755 dollár volt (imdb.com).

 

A film központi zeneszáma a Dead Can Dance: The Host of Seraphim című dala!

(respect the movies)
 

A filmből 2017-ben készült egy sorozat is, azonos címen! Ez a sorozat egy évadot élt meg, ami tíz részből állt, mielőtt kasszát kapott a második évad!

(respect the movies)
 

Stephen King eme novellát 1976-ban írta meg! Magyarországon az Európa Könyvkiadó 2002-ben adta ki, Csontkollekció címen, amiben még több King kisregény és novella található!

(respect the movies)
 

Ez volt Thomas Jane második olyan szerepe, amit egy Stephen King regény vagy novellából készítették! Az első a 2003-as Álomcsapda volt!

(respect the movies)
 

A film rendezője Frank Darabont annyira elégedett volt Thomas Jane alakításával, hogy felajánlotta neki a 2010-ben induló The Walking Dead sorozat főszerepét! Viszont ezzel a lehetőséggel a színész végül nem élt, így került végül ez a szerep Rick Grimes-ra!

(respect the movies)
 
Az egyik legjobb King könyvén alapuló horrorfilm, így listánk ezüstösen csillogó helye méltán megérdemelt. több»