Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
79%

A köd (2007)

The Mist
Filmadatlap
 
28
Szereplők
43
Vélemények
11
Képek
3
Videók
A köd
 
Bazzzsi   2020. 10. 11.

legújabb vélemény

0

Picit koncentráltabb történetre számítottam. Úgy igazán ki se derült, hogy pontosan mi is történt, mi okozta az egész ködöt. Kicsit ködös lett a vége.

 
respect the movies   2018. 06. 05.

a nap véleménye

1

Szerintem egy kimondottan jó King adaptáció lett! Jómagam nagyon szeretem a Stephen King regényeket (ezzel gondolom rengetegen vagyunk így) és emiatt kimondottan kíváncsian tekintem meg a regényeiből/novelláiból készült filmeket! Sajnos a King féle f... több»


 
rbernadett   2016. 03. 29.

1

Véletlenül kapcsolódtam be ebbe a filmbe, amikor valamelyik csatorna adta a tévében. Nem tudtam, hogy ki írta az alapjául szolgáló könyvet és azt sem tudtam, hogy mit akarnak kihozni belőle, de lekötött és szórakoztatott, már amennyire egy ilyen film... több»

 
Deku   2017. 07. 24.

1

Nekem személy szerint bejött ez a fajta Stephen King adaptáció, egész tűrhető módon visszaadta azt amit a könyv is bár azzal nem lett egyenértékű. De horrornak megjárja.

 
indingo   2017. 05. 03.

0

Több gondolatiság is felmerült a filmben. A vallási oldal elég erős volt az ismeretlenség mellett. Érdekes kérdéseket feszeget és vége is erős lett.

 
Lamboh   2017. 10. 14.

0

Nem mostanában láttam már, de a vége sokszor eszembe jut. Az nagyon durva volt. Ha jól emlékszem, még a szám is tátva maradt egy pillanatra :D

 
Szilonka   2020. 02. 04.

0

A Stephen King storikban mindig van valami fűszer. Érdekes film volt, főként a befejezése volt rám hatással.

Galéria (11)

Videók (3)

A film összbevétele 25 593 755 dollár volt (imdb.com).

 

A film központi zeneszáma a Dead Can Dance: The Host of Seraphim című dala!

(respect the movies)
 

A filmből 2017-ben készült egy sorozat is, azonos címen! Ez a sorozat egy évadot élt meg, ami tíz részből állt, mielőtt kasszát kapott a második évad!

(respect the movies)
 

Stephen King eme novellát 1976-ban írta meg! Magyarországon az Európa Könyvkiadó 2002-ben adta ki, Csontkollekció címen, amiben még több King kisregény és novella található!

(respect the movies)
 

Ez volt Thomas Jane második olyan szerepe, amit egy Stephen King regény vagy novellából készítették! Az első a 2003-as Álomcsapda volt!

(respect the movies)
 

A film rendezője Frank Darabont annyira elégedett volt Thomas Jane alakításával, hogy felajánlotta neki a 2010-ben induló The Walking Dead sorozat főszerepét! Viszont ezzel a lehetőséggel a színész végül nem élt, így került végül ez a szerep Rick Grimes-ra!

(respect the movies)
 

A filmben több olyan színész is szerepet kapott, akik a későbbi The Walking Dead sorozatban kisebb vagy nagyobb szerepet játszott! Ilyenek voltak például Laurie Holden, Jeffrey DeMunn, Melissa McBride, Juan Gabriel Pareja, Sam Witwer és Tiffany Morgan!

(respect the movies)
 

A film rendezőjének Frank Darabont-nak, ez már a harmadik olyan filmes adaptációja volt, amit Stephen King könyve vagy novellája alapján készített el! Az első az 1994-es Remény rabjai volt, majd 1999-ben elkészítette a Halálsoront és 2007-ben pedig A ködöt!

(respect the movies)
 

Stephen Kingnek olyannyira tetszett a film befejezése, hogy azt mondta: Ez minden idők legsokkolóbb fináléja, s törvényt kellene hozni arra vonatkozóan, hogy aki elárulja, mi történik a záró öt percben, azt felakasztják.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Frank Darabont az író engedélyével tért el a könyvbéli befejezéstől. A rendező az elképzeléséhez olyan mértékben ragaszkodott, hogy igent mondott a kevesebb pénzt felajánló Dimension Filmsnek (ez 15 millió dollár volt, de volt olyan stúdió, akik 30 milliót is ajánlotta), s még abba is belement, hogy a rendezői fizetése is kevesebb legyen, cserébe nem szólt bele a stúdió a film lezárásába.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Drayton plakátjait Drew Struzan grafikus rajzolta.

(dulkap)