Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
79
Filmadatlap
 
28
Szereplők
41
Vélemények
11
Képek
3
Videók
A köd
 
Szilonka   2020. 02. 04.

legújabb vélemény

A Stephen King storikban mindig van valami fűszer. Érdekes film volt, főként a befejezése volt rám hatással.

 
respect the movies   2018. 06. 05.

a nap véleménye

Szerintem egy kimondottan jó King adaptáció lett! Jómagam nagyon szeretem a Stephen King regényeket (ezzel gondolom rengetegen vagyunk így) és emiatt kimondottan kíváncsian tekintem meg a regényeiből/novelláiból készült filmeket! Sajnos a King féle filmadaptációk sokkal vegyesebb minőségűek mint a regényei! A 2007-ben forgatott Köd egy elég erős alkotás lett és ez nagyrészt köszönhetjük a film rendezőjének (Frank Darabontnak) aki többek közt bevállalta, hogy egy teljesen más befejezést készít a film végére, mint ami eredetileg a regényé volt! Sokak számára talán pont emiatt lesz majd nagyon is emlékezetes a film, mert sikerült egy olyan befejezést készíteni, ami eléggé eltér a megszokott filmektől! Ezzel az állásponttal én sem vitatkoznék, de jómagam még rengeteg pozitívumot találtam a filmben! Az első dolog ami számomra emlékezetes marad, az a hangulata! Egyszerre éreztem a misztikumot, a feszültséget és egyfajta társadalomkritikát is a film alatt, ami nekem nagyon tetszett! A karaktereket is nagyon jól sikerült megalkotni és a színészválasztások is totálisan rendben voltak! Számomra fontos még egy filmben, hogy mennyire sikerül zenében passzolnia a történethez! E téren sem vall szégyent, bár igaz hogy csak EGY dalból áll az egész, de azt nagyon eltalálták! Csak azért nem értékelném öt csillagra a filmet, mert néha kicsit lassúnak éreztem a történetvezetését, de mindez mellett egy kimondottan jó King adaptáció lett!


 
rbernadett   2016. 03. 29.

Véletlenül kapcsolódtam be ebbe a filmbe, amikor valamelyik csatorna adta a tévében. Nem tudtam, hogy ki írta az alapjául szolgáló könyvet és azt sem tudtam, hogy mit akarnak kihozni belőle, de lekötött és szórakoztatott, már amennyire egy ilyen film szórakoztató lehet. Sokra nem emlékszem belőle a szörnyeken és a kötelező horrorelemeken kívül, amik az ilyen filmeket jellemzik beleértve a fordulatokat és a szereplők közötti egyet nem értést. Egy valami viszont nagyon váratlanul érintett és azóta is számtalanszor eszembe jut. A vége.

 
indingo   2017. 05. 03.

Több gondolatiság is felmerült a filmben. A vallási oldal elég erős volt az ismeretlenség mellett. Érdekes kérdéseket feszeget és vége is erős lett.

 
Deku   2017. 07. 24.

Nekem személy szerint bejött ez a fajta Stephen King adaptáció, egész tűrhető módon visszaadta azt amit a könyv is bár azzal nem lett egyenértékű. De horrornak megjárja.

A film összbevétele 25 593 755 dollár volt (imdb.com).

 

A film központi zeneszáma a Dead Can Dance: The Host of Seraphim című dala!

(respect the movies)
 

A filmből 2017-ben készült egy sorozat is, azonos címen! Ez a sorozat egy évadot élt meg, ami tíz részből állt, mielőtt kasszát kapott a második évad!

(respect the movies)
 

Stephen King eme novellát 1976-ban írta meg! Magyarországon az Európa Könyvkiadó 2002-ben adta ki, Csontkollekció címen, amiben még több King kisregény és novella található!

(respect the movies)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.