2021.05.07   olvasottság: 45205x   szerző: csd   hozzászólások: 0

Vitathatatlan, hogy ezek a karakterek egyszerűen többet érdemeltek volna az értelmetlen halálnál. Olyan szereplőről van szó, akiket enyhén szólva is túl hamar ért utol a végzetük, vagy épp önfeláldozásuk ellenére is túlságosan profán lezárást kapott a történetük.

10 filmes karakter, aki nem érdemelte meg a halált

1. Loki a Végtelen háborúban - bár a csínytevés istene az első Bosszúállók filmben még a főgonosz szerepében tűnt fel, csakhamar kiderült, hogy még ő is képes feláldozni magát, ha a népéről van szó, épp ezért Loki halálát kissé igazságtalannak érezhetjük a Végtelen-szága lezárásában.

2. Wash halála - Serenity - nincs sokkolóbb annál egy filmben, amikor egy kedvelt karakter akkor veszíti el az életét, amikor látszólag már minden rendben van. Nincs ez másképp Wash esetével sem, akinek halála talán túlságosan is értelmetlennek tűnik a becsapódó “dárdákkal”.

3. Pietro Maximoff (Quicksilver) - Az Ultron kora mint második Bosszúállók film kétségtelenül bővelkedett meglepetésekben, fordulatokban és persze karakterfejlődésben. Wanda és Pietro Maximoff csatlakozása a csapathoz pedig az MCU egyik legfelemelőbb pillanata, Pietro önfeláldozása pedig egyben a legszomorúbb is.

4. Boromir - A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége - még ha egy rövid időre is többek számára kissé ellenszenvessé is válhatott Boromir azok után, hogy engedett az Egy Gyűrű csábításának, képtelenség elfogadni Boromir halálát úgy, hogy habozás nélkül megvédte társait.

5. Owen bácsi és Beru néni halála az Egy új reményben - bárhogy is nézzük, Owen bácsi mindenképp szerette volna megkímélni Luke-ot az esetleges végzetétől, nem csoda, ha minden erejével azon volt, hogy otthon tartsa őt. A kegyetlenségre azonban, amelyet kénytelenek voltak elszenvedni a rajtuk ütő rohamosztagosoktól, arra viszont sajnos nincsenek szavak.

6. Fekete Özvegy önfeláldozása a Végjátékban - bár hamarosan debütál az önálló Fekete Özvegy film, amelyben a rajongók jobban megismerhetik Natasha Romanoff történetét, az ő halálán aligha lehet könnyen túllendülni a film cselekményében. Erre a fordulatra valószínűleg kevesen is számítottak.

7. Sirius Black - a Főnix rendje - lássuk be, hogy Harry keresztapjának létéről nem csupán hősünk, de mi magunk nézőként és olvasóként is felszabadultan tudtunk örülni. A gondolat, hogy Harry Potternek mégis van egy élő hozzátartozója rendkívül felemelőnek hatott a történetben, így Sirius halála értelmetlenül sokkoló maradt a lezárásban.

8. Han Solo - Az ébredő Erő - a karaktert az eredeti trilógiában egy vagány és önfeláldozó hősnek ismerhettük meg, az új trilógiában viszont már felelősségteljes apaként láthajtuk, aki ha kell a saját életét is feláldozza a fiáért. A film cselekményét ismerve mindez kicsit furcsán hangzik, de sokaknak valahogy a mai napig nem állt össze a kép, miért is kellett meghalnia Han Solonak.

9. John Coffey kivégzése a Halálsoronban - nincs megrázóbb és döbbenetesebb dolog az igazságtalan halálnál, John Coffey kivégzése pedig akár a szimbóluma is lehetne ennek. A karakter egy igazi érző lélek, hatalmas szívvel, empátiával, így az ő halála hihetetlenül lelombozó.

10. Mindenki az autóban -  A köd - Frank Darabont gondolt egy merészet és megváltoztatta Stephen King klasszikusának lezárását a saját adaptációjában. Megrázó vége ez egy történetnek, amelyben túl sok értelmetlen halált láthattak egyszerre a nézők.