Streaming tipp: 8 kötelező film, amit látnod kell 2023 októberében (Netflix, Disney+, HBO Max, Amazon Prime, Telekom TV GO)

Ez a hónap a nagy eredetik és kísérteties élvezetek hónapja a streaming platformokon!

A Netflix két legnagyobb őszi címe: A Fair Play/Mindent szabad című thrillert, amelyet a Sundance Filmfesztiválon vásárolt meg a szolgáltató 20 millió dollárért, és a Pain Hustlers/A fájdalom ügynökei című, Chris Evans-Emily Blunt főszereplésével készült darab, amelynek világpremierje a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt.

De ebben a hónapban valószínűleg leginkább azért keresed majd fel a szolgáltatóidat, hogy megnézz egy ijesztő filmet, mivel a halloweeni filmszezon veszi kezdetét.

A Disney Haunted Mansion/Kísértetkastély rebootja nem robbantotta fel a kasszákat a nyáron, de a Disney+-on éppen időben indul, hogy a családok egyik legjobb választása legyen idén halloweenkor. A Blumhouse Gyilkos a múltból című időutazós slasherfilmje pedig kizárólag az Amazon Prime Videón lesz elérhető.

Az alábbi listán az októberben a streaming platformokra érkező legjobb új filmeket találod. Lássunk is neki a szemezgetésnek!

#8

61 Az apáca 2  (2023)

(19) (5)

horror | misztikus | thriller

HBO Max | Telekom TVGO

1958-ban valahol Franciaországban járunk. Egy papot meggyilkolnak, és Irene nővér (Taissa Farmiga) a szemtanúja lesz, ahogy egyre több természetfeletti jelenség követi egymást.... több»

Október 27-től az HBO Maxon rémisztget minket a horrorisztikus apáca egy újabb borzongató kalandban. Ha szereted a horrort, ne hagyd ki!
#7

59 Kék Bogár  (2023)

(12) (3)

akció | kaland | sci-fi

HBO Max | Telekom TVGO

Jaime Reyes (Xolo Maridueña) egy mexikói gyökerekkel rendelkező fiatal amerikai, aki Texas állambeli El Pasóban él. Amikor egy nap hazaér az iskolából, felfedez egy furcsa kis... több»

A film streaming premierje október 2-án volt a Telekom FilmPremier oldalán! Lássuk, ez a szuperhős film megmenti-e a szuperhősös filmeket az unalmassá válástól?
#6

70 A temetés  (2023)

(4) (2)

dráma

Amazon Prime Video

A valós események által inspirált filmben egy ügyvéd segít egy temetkezési vállalat tulajdonosának megmenteni családi vállalkozását egy óriáscégtől, feltárva a faji... több»

Jamie Foxx a Torontói Filmfesztiválon remek kritikákat kapott Maggie Betts The Burial című filmjéért, amelyben egy simabeszédű ügyvédet alakít, akit egy temetkezési vállalat tulajdonosa (Tommy Lee Jones) bérel fel, hogy segítsen megmenteni a családi vállalkozását. A Variety kritikája: "Maggie Betts rendezőnő 2017-es indie debütálásán, a 'The Novitiate'-en messze túlmutató tehetségről tesz tanúbizonyságot, és egy lelkesítő, régimódi közönségsikerrel állt elő ezzel az igazságon alapuló (bár stratégiailag megszépített) drámával, amelyben Jamie Foxx eddigi legszórakoztatóbb alakítását nyújtja, aki a bíróságon töltött napot olyan érzéssel tölti el, mintha templomba mennénk." Október 13-tól a Prime Videón.
#5

horror | vígjáték

Amazon Prime Video

Amikor a hírhedt „Sweet Sixteen Killer” 35 évvel az első gyilkosságsorozata után visszatér, hogy újabb áldozatot követeljen, a 17 éves Jamie véletlenül visszautazik az... több»

Nahnatchka Khan rendezi a Blumhouse stúdió Totlly Killer című horrorkomédiáját, amely kizárólag a Prime Videón lesz elérhető. A Mad Men és a Sabrina kedvenc Kiernan Shipka vezeti az időutazós történetet, amelyben egy lány szembeszáll egy sorozatgyilkossal a múltban. A Prime Video szinopszisából: "Harmincöt évvel három tinédzser sokkoló meggyilkolása után a hírhedt Sweet Sixteen Killer visszatér Halloween éjszakáján, hogy egy negyedik áldozatot is szedjen. Jamie (Shipka) figyelmen kívül hagyja túlságosan védelmező anyja (Julie Bowen) figyelmeztetését, és szemtől szembe kerül a maszkos mániákussal, majd az életéért menekülve véletlenül időutazást tesz 1987-be, az eredeti gyilkosságok évébe." Október 6-tól a Prime Videón retteghetünk Jamie-ért.
#4

65 Vén csókák  (2023)

(14) (1)

vígjáték

Netflix

Amikor három legjobb barát eladja a cégét egy fiatal vállalkozónak, azon kapják magukat, hogy nem tudnak lépést tartani a korral. Próbálnak eligazodni a változó világ... több»

Bill Burr komikus rendezi és játssza a főszerepet ebben az R-besorolású Netflix-vígjátékban, amely vulgáris felhangot visz az apakomédiákba. Burr, aki Ben Tishlerrel közösen írta a film forgatókönyvét is, Bobby Cannavale és Bokeem Woodbine oldalán játszik. A trió három legjobb barátot alakít, akik életük későbbi szakaszában apákká válnak, és az óvodai igazgatókkal, az ezredfordulós vezérigazgatókkal és mindennel, amit 1987 után hoztak létre, meg kell küzdeniük. Október 20-tól a Netflixen.
#3

72 A fájdalom ügynökei  (2023)

(9) (2)

dráma | krimi

Netflix

Liza jobb életet szeretne teremteni magának és lányának, ezért munkát vállal egy csőd szélén álló gyógyszergyártónál. Liza bátorsága katapultálja a céget és őt is a... több»

David Yates rendezi Emily Bluntot és Chris Evanst a Netflix eredeti filmjében. Blunt játssza Liza Drake-et, a küszködő anyát, aki egy gyógyszeripari startup cégnél kap munkát, hogy pénzt keressen beteg lánya számára. Lizának azonban fogalma sincs arról, hogy a cég egy bukott, teljes mértékben illegális vállalkozás, és hamarosan egy zsarolás közepén találja magát. Andy Garcia, Catherine O'Hara, Jay Duplass, Brian d'Arcy James és Chloe Coleman is szerepelnek a filmben. Hét Harry Potter-film rendezése után Yates a való világ felé fordul, és filmes bosszút áll a ritka fentanilt adagoló gyógyszercégen, amelyet a szabályok megszegéséért megbüntetnek. Október 27-től a Netflixen.
#2

64 Kísértetkastély  (2023)

(5) (9)

családi | dráma | fantasy | horror | misztikus | vígjáték

Disney+ | Telekom TVGO

Az egyedülálló anya, Gabbie (Rosario Dawson) kilencéves fiával egy New Orleans-i villába költözik, amelyet elképesztően alacsony áron vásároltak meg. Új életet szeretnének... több»

A Disney Haunted Mansion rebootja nem igazán hozta lázba a kasszákat, amikor nyáron a mozikban bemutatták (a film 66 millió dollárt keresett Amerikában és csak 112 millió dollárt világszerte), de új életre kelhet, mivel ebben a hónapban debütál a Disney+-on, éppen időben Halloween előtt. Rosario Dawson egy egyedülálló anyát alakít, aki egy kísértetjárta házba költözik, és felfogad egy idegenvezetőt, egy médiumot, egy papot és egy történészt, hogy kiűzzék a még ott élő szellemeket. Az ensemble szereplőgárdában ott van még LaKeith Stanfield, Tiffany Haddish, Owen Wilson, Danny DeVito, Dan Levy, Jamie Lee Curtis és Jared Leto. Október 4-től a Disney+-on.
#1

68 Mindent szabad  (2023)

(11)

dráma | misztikus | thriller

Netflix

Egy váratlan előléptetés egy keményvonalas fedezeti alapnál a szakadék szélére sodorja egy fiatal pár kapcsolatát... több»

Chloe Domont nagyjátékfilmes rendezői debütálása az év elején a Sundance Filmfesztivált is megrengette, ahol a kritikusok elismerését nyerte el, majd egy hatalmas, 20 millió dolláros üzlet keretében a Netflixhez került. "A Bridgertonból ismert Phoebe Dynevor és Alden Ehrenreich egy hedge fund munkatársait alakítják, akik titkos kapcsolatban állnak egymással. Kötődésük próbára van téve, amikor Dynevor karrierje szárnyalni kezd, Ehrenreich viszont továbbra is küszködik. A Variety filmkritikusa, Owen Gleiberman "lebilincselőnek" nevezte a filmet, hozzátéve: "Ez egy nagyon okos pénzügyi dráma, amely egy New York-i fedezeti alapban játszódik, de egyben romantikus thriller is, amely a szexuális szenvedélyt (és a szexualitás politikáját) vizsgálja a #MeToo utáni korban. Ez azon ritka Sundance-filmek egyike, amelyek a való világba is áttörhetnek." Október 6-tól nézheted a Netflixen.