Több tucat francia híresség vette védelmébe a nemi erőszakkal vádolt Gérard Depardieu-t

Mintegy 50 francia szórakoztatóipari személyiség, köztük Carla Bruni és Charlotte Rampling, írtak alá egy nyílt levelet, amelyben megvédik Gérard Depardieu-t a többszörös szexuális zaklatással és nemi erőszakkal kapcsolatos vádak közepette.

A művészek a levélben kijelentik, hogy nem vitatják a vádakat, hanem felszólalnak a Depardieu-t ért "lincselés" ellen. A levél kiemeli Depardieu filmes ikon státuszát, azzal érvelve, hogy a támadás ellene maga a művészet elleni támadás.

Emmanuel Macron francia elnök a közelmúltban szintén védelmébe vette Depardieu-t, aki egy interjúban a levélre reagálva méltatta annak tartalmát. A levelet Yannis Ezziad, Depardieu lányának barátja kezdeményezte.

Depardieu hírneve a France 2 december 7-i oknyomozó riportját követően jókora csapást szenvedett, amely részletesen bemutatta az ellene felhozott súlyos vádakat.

Charlotte Arnould színésznő volt az első, aki 2018-ban azt állította, hogy a színész megerőszakolta .A közelmúltban Hélène Darras színésznő és Ruth Baza spanyol újságíró is komoly vádakkal illette.