79 Twister  (1996)

A saját korát megelőző mozi volt 1996-ban a Twister, amely nem ok nélkül kapott két Oscar-jelölést is – az egyiket a legjobb vizuális effektekért. Jan de Bont rendező filmje hatalmas sikert aratott és világszerte közel félmilliárd dollár bevételt hozott a konyhára. Két évvel később készült egy említésre is alig méltó folytatásféle, de erről inkább tényleg ne is beszéljünk. Most viszont komolyan készül a Twister 2, már a forgatókönyvíró és a rendező is ismert.

A Twister egy viharkutató pár történetét mesélte el, akik arra tették fel az életüket, hogy megfejtsék a tornádók viselkedését. A céljuk, hogy a viharokat megbízhatóan előre jelző rendszert fejlesszenek, ehhez viszont pusztító tornádók közvetlen közelében kell dolgozniuk.

A film két főszereplője Bill Paxton és Helen Hunt voltak, de mellettük feltűnt Philip Seymour Hoffman is. Közülük sajnos már csak Helen Hunt térhetne vissza a folytatásra, hiszen sem Bill Paxton, sem Philip Seymour Hoffman nincs már köztünk.

Ami pedig a folytatást illeti, a történetről egyelőre semmit sem lehet tudni. Azt viszont igen, hogy a forgatókönyvet Mark L. Smith írja, aki A visszatérő és Az éjféli égbolt forgatókönyvét is jegyezte. A rendezői széket pedig az a Lee Isaac Chung foglalja majd el, aki legutóbb a Minari: A családom története című drámával hívta fel magára a figyelmet.