Vér, erőszak és meztelenkedés: Ez lesz a Netflix új botrányfilmje?

A Netflixnek már van némi rutinja a megosztó témájú filmek bemutatásával kapcsolatban, ilyen volt a Szöszi című film is. Az amerikai korhatár-besorolás „The Count“ című film kapcsán is ezt a fajata megosztottságot ígéri. 

„Vér, erőszak, explicit meztelenség, nemi erőszak és szexuális tartalom.” Ezen felvezető után nem csoda, hogy a film R-típusú beorolást kapott, ami az amerikai korhatár-besorolásért felelős MPA (Motion Picture Association) meghatározása alapján csak 17 éven felüliek által megtekinthető tartalom. Tényleg ilyen brutális horror filmről lenne szó, ahogy azt a megbízható, horror témára szakosodott Bloody Disgusting oldal is állítja? Nem feltétlenül. 

A magyar nyelven valószínű majd „The Count“( az „El Conde") címen futó sorozat Pablo Larraín chilei rendező keze munkája. Az MPA R-típusú besorolása azt jelenti, hogy a film a mozikban még bemutatható kategórájába esik, és és 2023-ban a Netflixen is megjelenhet.Egy olyan elismert rendező nevével, mint Larrin, akinek a nevéhez többek között a Jackie és a Spencer is köthető, a Netflix abban reménykedik, hogy a kövezkező Oscar-gálán ott lehet a jelöltek mezőnyében. 

A film Augusto Pinochet chilei diktátorról szól, aki 1973-ban katonai puccsal került hatalomra, 1990-es távozásáig. Rendszere alatt több ezer gyilkosság, kínzás és egyéb emberi jogi jogsértés történt Chilében. A filmben a diktátor egy 250 éves vámpírként  jelenik meg, aki szégyenében nem akar tovább élni. 

Nagy izgalom övezi az „El Conde" című filmet, erre már önmagában Larraín fantasztikus filmográfiája is okot ad. Azonban az sem lenne meglepő, ha „The Count“ lenne a következő Netflix-botrányfilm hasonlóan a 2022-ben megjelent Szöszihez, amely szintén előzetesen nagy port kavart a korhatár-besorolása miatt.

Hasonló lehet a helyzet az „El Conde" esetében is, hiszen Pablo Larraín valós bűncselekményeket kever össze rengeteg szexszel és fantasztikus horrorelemekkel, majd az egészet fekete komédiának állítja be, ahogy azt a Netflix 2022-ben, a forgatás kezdete alkalmából kiadott sajtóközleményében bejelentette. Így már most kijelenthetjük, hogy „The Count“minden bizonnyal meg fogja osztani a közönségét.