Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Spencer (2021)

Spencer
Filmadatlap
 
29
Szereplők
10
Vélemények
8
Képek
3
Videók

Galéria (8)

Kristen Stewart
Kristen Stewart
Kristen Stewart
Kristen Stewart
Stella Gonet
Kristen Stewart
Jack Farthing
Richard Sammel
Kristen Stewart

Videók (3)

 
Zorka0924 Nézhetetlen  2022. 05. 21.

legújabb vélemény

0
Lady Diana sàrba tipràsa

Borzalmas a lány, elképesztően rosszul hozta a karaktert, maga a film rettenetes ! Sajnálom, hogy megnézten, pedig minden vágyam az volt, hogy láthassam!

 
Gábor390920   2021. 11. 19.

4
Az őrület határán

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Aki egy teljes életrajzot bemutató filmre számít, az csalódni fog. A film ugyanis három napon át követi Dianát egy karácsonyi ünnepen. A királyi család leutazik vidéki rezidenciájukra, hogy ott töltsék a karácsonyt. Diana már a film elején elkésik, nem talál oda, majd mikor meglátja a madárijesztőt, amely gyermekkorára emlékeztette, megörül, hogy lát egy ismerős arcot. Nem tud és nem is akar megfelelni a királyi család elvárásainak, a film során végig szenved, kivéve amikor a gyermekeivel van és együtt játszanak, valamint amikor az öltöztetőjével tölt el egy kevés időt. A film zenei aláfestése még jobban kiemeli a hercegné szenvedését, valamint az operatőri munka is, hiszen végig Diana mellett érezhetjük magunkat. A film vége happy endként is hathatna, viszont keserédes szájízt hagy maga után, tudva a hercegné tragikus sorsát. Kristen Stewart remekel a szerepében.

 
elekm90   2021. 12. 06.

1

Érdekes megközelítés, én egy klasszikusabb biopic filmre számítottam, ehelyett egy nagyon rövid időszakot felölelő, erősen fiktív, olykor kissé elvont filmet kaptam. Nálam a 3 és 4 csillag között mozog, de Kristen Stewart bravúros alakítása miatt megadom rá a 4-et.

 
Kovacs   2021. 11. 12.

3

Fantasztikus film, bár van benne valami, amitől egy kicsit elborzad az ember, főként arra gondolok, milyen lehetett a helyzete Diana a királyi családban. Mindenképpen érdemes megnézni.

 
diumiu   2022. 01. 02.

1

Diana hercegnőt egy ikonnak tartom, és szeretem a róla szóló egész estés filmeket. Ugyan ezeknek a filmeknek a valóságalapja, azt gondolom, néha megkérdőjelezhető vagy nem teljesen felel meg a valóságnak, de érdemes megnézni. Először is Kristen Stewa... több»

 
pozsizol   2021. 11. 11.

2

Fuh, gyerekek ezt a filmet mindenkinek látnia kell. Fájdalmas és érzéki, nem is találom a szavakat. Stewart alakítása egyszerűen fenomenális!

 
kevelin   2022. 03. 26.

1

Fél órát bírtam belőle talán, egyáltalán nem kötött le. A Korona című sorozatban sokkal megfogóbban jelenítik meg Dianát. Nekem túl szenvedős volt. Bár ezt Kristen, mint tudjuk, jól hozza.

A film 26 814 702 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 20 561 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A gyertyafényes vacsora jelenete bár előre megírt forgatókönyv szerint zajlott, a színészek nagy teret kaptak az improvizációra.

(csd)
 

Kristen Stewart esetében rendkívüli ritkaságnak számít, hogy nem angol származású színésznőként alakíthatott angol személyiséget.

(csd)
 

Kristen Stewart elárulta, hogy A korona című sorozattal készült fel a szerepére.

(csd)
 
Megalkuvásokat nem tűrő, erős, helyenként talán túl direkt mozi tehát a Spencer, amely méltán az idei filmtermés egyik kiemelkedő darabja. Főleg azért, mert ritkán látni ennyire konzekvensen végigvitt alkotói koncepciót. több»
 
Larraín értő rendezése valódi mesterkurzus, amely szívfacsaró tablója a hercegnő földöntúli kedvességének, sebezhetőségének és szenvedésének. Diana emléke végre megkapta azt a filmet, amelyet megérdemelt. több»
 
A Spencer mind Pablo Larraín, mind Kristen Stewart eddigi legkiforrottabb munkája, valószínűleg a díjátadó szezon alatt még sokat fogunk róluk hallani. Talán a chilei rendező mint külső szemlélő kellett ahhoz, hogy elkészüljön egy olyan film Dianáról, amely a történelemkönyveknél mélyebbre ás, és a vásznon egy valódi személy tűnik fel, nem pedig egy kirakatbábu, ezzel pedig méltó emléket állít a szívek királynőjének. több»