Szöszi (2022)

Blonde

Chris Lemmon

sptt   2022. 12. 02.

Nagyon nyomasztó film, ettől függetlenül jó. Jó, elsősorban Ana de Armas miatt, aki elképesztően szuggesztív és nagyon jól átadja a problémákat, amelyeken Marilyn Monroe átmehetett. Habár minden életrajzi film valamennyire fikció, és nagyon ritka az,... több»

Greta   2022. 10. 03.

a nap véleménye

Nem dokumentum, és nem tisztelgés, csak őszinte

Megleptek a nézői reakciók. Nem gondoltam, hogy ilyen sokan ragaszkodnak a nimbuszhoz. Láttam Monroe néhány filmjét, nem volt tehetségtelen. Olvastam egy-két dolgot az életéről, és sajnáltam. Ismerve a világ működését, pont úgy gondoltam az életére, ... teljes kritika»

HE7EDIK   2022. 09. 30.

Ennek a katyvasznak a hitelessége finoman szólva is megkérdőjelezhető, Armasnak meg csinos a pofija, de kisugárzása nincs egy lapon Monroe-val. Csalódás, mert az előzetes ennél többet ígért.

MP170506   2022. 11. 05.

Jobbat vártam. Ez a rendezés túlságosan művészi lett, nekem így nem jött be. Néha túlzásnak éreztem a dolgoka. A színésznő játéka tetszett, jól hozta Monroe-t.

Recensens   2022. 10. 02.

a nap véleménye

Ízléstelen és egyoldalú film Marlyn Monroe életéről

Mivel történelemtanárként kifejezetten érdekel a Kennedy-korszak és sokat is olvastam JFK életéről, illetve Marilyn Monroe sikereiről, kudarcairól (sőt kettejük sajátosan alakuló titkos viszonyáról is) nagy várakozásokkal kezdtem neki Andrew Dominik ... teljes kritika»

Lóri Ádámcsik   2022. 10. 23.

Mellé ment

Ezzel a filmmel mintha be szerették volna mocskolni Marylin életútját. Amit lehetett, mindent elrontottak. A képi világot, a történetmesélést, a rendezést. Armas jó is lehetett volna, ha sokkal jobb rendezőt kap a film.

Fikatours_blogger   2022. 09. 30.

Hogyan lehet egy izgalmas életutat unalmasan tálalni?

Megértettem a rendező koncepcióját, csak nem tetszett.

Naomi Watts és Jessica Chastain neve is felmerült Marilyn Monroe szerepével kapcsolatban, de végül mindketten visszaléptek.

(Hupka Adrián)

A feltételezések szerint a film megjelenésének folyamatos késleltetése annak köszönhető, hogy a filmet erősen átdolgozták, hogy megpróbálják eltávolítani a legdurvább szexuális tartalmakat.

(Hupka Adrián)

Andrew Dominik szerint a forgatókönyv kevés párbeszédet tartalmaz, és a filmet "képek és események lavinájaként" jellemezte.

(Hupka Adrián)

Andrew Dominik leírása szerint a Szösziben az események és a képek lavinaszerűen ömlenek rá nézőre. Azt viszont kihagyta, hogy ezzel a koherenciát, mondanivalót és nagyrészt az élvezhetőséget is maga alá temeti a hó. több»