Arany Málna 2023: Egy Netflix-produkció lett a tavalyi év legrosszabb filmje

Mint minden évben, az Oscar-gála előtti napon kihirdették az Arany Málna, a filmipar citromdíjainak nyerteseit. 

Az év legrosszabb filmjének járó szobrocskát a Marilyn Monroe életéről Szöszi készítői kapták (a legrosszabb forgatókönyvet is sikerült behúzni). 

A legrosszabb színésznő kategória győztesére minden bizonnyal sokak figyelmét is fel fogja kelteni. Az Arany Málna megjutalmazta magát, mert a mindössze 13 éves Ryan Kiera Armstrongot jelölték, aki a Tűzgyújtó című horrorfilm címszerepéért. A fejezet döntése nagy vitát váltott ki. Végül a testület visszavonta a jelölést, és hivatalosan is bocsánatot kért a fiatal színésznőtől. Emellett új szabályt vezettek be - mostantól csak 18 év felettiek jelölhetők. A legrosszabb színésznő tehet az Arany Málna lett az elhibázott jelölésért.

Egyeseket talán meglehet, de a 365 nap folytatásai (365 nap: Egy újabb nap, 365 nap: Ma) nem nyerték el az Arany Málnát a legrosszabb remake vagy folytatás kategóriában. Robert Zemeckis Pinokkiója viszont behúzta a díjat.

A legrosszabb színész Jared Leto (Morbius), a legrosszabb színésznő az Arany Málna jelölői mellett Adria Arjona (Morbius), de Tom Hankset is díjazták az Elvisért színész és legrosszabb páros kategóriájában (Tom Hanks és latexes arca), míg a megváltás díjat Colin Farrell nyerte. 

48 Szöszi  (2022)

családi | dráma | életrajzi | misztikus | romantikus

A filmben, Andrew Dominik rendező tolmácsolásában megismerhetjük Marilyn Monroe életét és munkásságát. A produkció alapját Joyce Carol Oates azonos című regénye... több»