Most már hivatalos: a Marvel két legnépszerűbb karaktere visszatér az új MCU-sorozatban - együtt! A verebek már egy ideje csiripelik, de most befutott a végső megerősítés: A Daredevil sztárjai, Charlie Cox és Vincent D'Onofrio a Pókember: Nincs hazaút, illetve a Sólyomszem után visszatérnek az MCU-ba - méghozzá az Echo című filmben.

A Pókember: Nincs hazaút című filmben Charlie Cox Matt Murdock / Daredevil szerepében tért vissza, és szinte ezzel egy időben Vincent D'Onofrio a Sólyomszem című filmben Daredevil ellenfeleként, Wilson Fiskként, azaz Kingpinként volt látható. 

Miután különböző bennfentesek és kisebb filmes oldalak már beszámoltak a tervekről, a neves amerikai szaklap, a The Hollywood Reporter most arról is írt, hogy Charlie Cox és Vincent D'Onofrio is szerepel majd az Echo című filmben. Szigorúan véve ez még nem teszi hivatalossá a dolgot (nem is lesz az, amíg a Marvel meg nem erősíti), de annyira biztos, amennyire csak lehet.

Cox és D'Onofrio csatlakozott az Echo szereplőgárdájához - számolt be konkrétan a Hollywood Reporter. Az MCU-sorozatot jelenleg Atlantában forgatják, és tulajdonképpen a Sólyomszem címszereplője, a siket szuperhősnő, Maya Lopez, azaz Echo (Alaqua Cox) körül forog.

Ahogy azonban a The Hollywood Reporter tovább írja, az Echo című filmben lesz egy olyan történetszál is, amelyben Matt Murdoch és Daredevil egy-egy korábbi szövetségest vagy szövetségeseket keres. A pletykák szerint ez Jessica Jones (Krysten Ritter) lesz, aki Daredevilhez és Fiskhez hasonlóan a korábban a Netflixen található Marvel sorozatuniverzumból származik, és többek között a The Defenders című minisorozatban láthattuk Daredevil mellett.

Így aztán míg Daredevil feltehetően Jessica Jones-t keresi ekkor, addig régi ellenfele más terveket szövöget: a pletykalapokban arról lehet hallani, hogy Wilson Fisk a Sólyomszem végén bekövetkezett látszólagos halála után szemkötővel fog járkálni, és indul New York polgármesteri székéért, ahogy az részben a Marvel-képregényekben is történik.

Ha kicsit továbbgondoljuk Charlie Cox és Vincent D'Onofrio leigazolását az Echohoz, akkor a már bejelentett új Daredevil sorozatban való visszatérésüknek a Disney+ számára magától értetődőnek kellene lennie. Természetesen itt is várnunk kell még a (hivatalos) megerősítésre.

Az Echo várhatóan 2023 közepén jelenik meg a Disney+-on.

88 Daredevil  (2015)

akció | dráma | fantasy | krimi | sci-fi | thriller

Egy vak ügyvéd különleges képességit kamatoztatva az éjszaka leple alatt maszkos igazságtevőként ered a bűnözők nyomába. több»