Közösség

Vélemény:

 

35 Pyare Mohan

(2006)

Pyare Mohan

 
e-batta   2016.10.03 14:15
0

Boman Irani fergeteges szólójával kezdődik a film, akinek Cyrano méretű orra lett a film kedvéért. Ráadásul eszméletlen jó szövegeket írtak neki. Pl. öccsének mondja: Te olyan hülye vagy, hogyha egy versenyen egyedül indulsz, akkor is második leszel.
Nem tudom ki látta a Vaklárma című Gene Wilder/Richard Pryor filmet, ez annak a reinkarnációja. Pyare (Fardeen Khan) vak, Mohan (Vivek Oberoi) pedig süket. És ezzel a hasonlóság ki is fulladt.
Tele van frappáns ötletekkel a film. Fantasztikus jelenet volt, amikor zenét csináltak a kezük ügyébe eső dolgokból (pohár, díszlet, mobiltelefon stb.) zseniális volt. Gondolom ez Anu Malik kreativitását dicséri. Igyekeztek kihasználni a két fogyatékosságból adódó viccfaktort, és ezt kedvesen, nem lekezelően tették. A két fiú ugyanis elég jól helytáll még akkor is, mikor a lányokat Bangkokban gyilkosság miatt letartóztatják, és nekik kell kiszabadítaniuk őket. Mikor kiderül, hogy valójában Don Tony (a bevezetőben már említett Boman Irani) akarja kinyírni a lányokat, a fiúk nem haboznak.
Szerintem nagyon vicces film volt, nemcsak a vak-süket párosítás miatt, hanem Boman Irani is hozzátett egy-két nevetni való jelenetet.
Tetszett.