Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Tartalom

Kamaradarab egy döntés meghozataláról. A tizenkét esküdtnek egy egyszerűnek látszó gyilkosssági ügyben kell ítéletet hoznia. Az egyik esküdtben azonban felmerül a gyanú, hogy a vádlott bűnössége mintha túlságosan is nyilvánvaló lenne, és alaposabban át kéne beszélni a tárgyalóteremben hallottakat, hiszen mégiscsak  egy fiatal ember életéről van szó. Kezdeben tizenegyen vannak ellene, de a helyzet lassan megváltozik, és kiderül, már nem is a gyilkossági ügyről van szó, sokkal inkább saját történeteikről és gyarlóságaikról.
(SódóGA)
 
2017. 07. 18. 01:39 

Hihetetlen micsoda filmet lehet csinálni egyetlen helyszínen! Minden szereplő olyan volt, amilyennek kellett lennie! A hangulat nagyon jó! Örülök, hogy láthattam. Ezerszer nézem ezt, mint akármelyik túlhypeolt retket (ponyvaregény pl)! Mehet az 5-ös! :)

 
2017. 03. 23. 21:34 

A Kritikus Tömegen azt írtam hogy: A feltörekvő amerikai pszichológia demó-anyaga lehetne. Hogyan hatnak egymásra a különböző emberek, ha össze vannak zárva hosszú időre egy szobában? Miért döntünk véleményünk ellen? Néha apróságokon múlik egy emberi élet. Akár a hiúságon...

 
2016. 12. 30. 21:20 

Fantasztikus film. Európai ember számára különösen érdekes lehet, az esküdtszék jelensége és működése. Annak ellenére, hogy egy szobában játszódik az egész, végig nagyon izgalmas.

Henry Fonda
Henry Fonda
John Fiedler
Lee J. Cobb
E.G. Marshall
Henry Fonda
Edward Binns
Henry Fonda
John Fiedler
Lee J. Cobb
 

A film költségvetése 340,000 dollár volt.

(Borga)
 

Kevesebb mint 3 hét állt a stáb rendelkezésére, hogy létrehozzák a filmet.

(Borga)
 

A filmben szereplő bicska, egy olasz stílusú nyéllel ellátott, kriss-pengével rendelkező rugós kés volt.

(Mavil)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.