Játssz egy Lenovo Note Gold-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Tartalom

Kamaradarab egy döntés meghozataláról. A tizenkét esküdtnek egy egyszerűnek látszó gyilkosssági ügyben kell ítéletet hoznia. Az egyik esküdtben azonban felmerül a gyanú, hogy a vádlott bűnössége mintha túlságosan is nyilvánvaló lenne, és alaposabban át kéne beszélni a tárgyalóteremben hallottakat, hiszen mégiscsak  egy fiatal ember életéről van szó. Kezdeben tizenegyen vannak ellene, de a helyzet lassan megváltozik, és kiderül, már nem is a gyilkossági ügyről van szó, sokkal inkább saját történeteikről és gyarlóságaikról.
(SódóGA)
 
2016. 12. 12. 22:46 

A film hihetetlenül nagyszerűre sikeredett. Eleinte kétkedve fogadtam az igaz de szerencsére nem hagytam félbe és ezzel együtt jól jártam hiszen egy fantasztikus alkotásról maradtam volna le.

 
2015. 06. 17. 10:51 

Nagy klasszikus film, jól kidolgozott történettel. Elgondolkodtató!

 
2016. 11. 23. 17:30 

Szerintem ezt a filmet mindenkinek látnia kellene legalább egyszer az életében, ugyanis véleményem szerint az egyik legjobb alkotás a filmtörténetben. Nagyon tetszik a befejezés, hogy a nézőnek megadja a lehetőséget, hogy maga hozhasson ítéletet.

Henry Fonda
Henry Fonda
John Fiedler
Lee J. Cobb
E.G. Marshall
Henry Fonda
Edward Binns
Henry Fonda
John Fiedler
Lee J. Cobb
 

A film költségvetése 340,000 dollár volt.

(Borga)
 

Kevesebb mint 3 hét állt a stáb rendelkezésére, hogy létrehozzák a filmet.

(Borga)
 

A filmben szereplő bicska, egy olasz stílusú nyéllel ellátott, kriss-pengével rendelkező rugós kés volt.

(Mavil)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.