Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Butch Cassidy és a Sundance kölyök


(Butch Cassidy and the Sundance Kid)
Butch Cassidy és a Sundance kölyök

Tartalom

Butch Cassidy (Paul Newman) és bandája még lovon jár, de már új szelek fújnak, ugyanis megjelenik a bicikli, de a vonat is egyre elterjedtebb utazási eszköz. A városban megszüntették a bankot, mert túl sokszor rámolták ki az utóbbi időkben. Butch és cimborája, a Sundance kölyök (Robert Redford) arról ábrándozik, hogy Bolíviába mennek aranyat ásni, vagy talán felcsapnak zsoldosnak a spanyol háborúban. Egyszerűbb megélhetésnek tűnik viszont, ha kirabolnak egy vonatot. Hamarosan megelégelik portyázásaikat, és a vasút vezetői fejvadászokat küldenek a banda nyomába.
(ps)
 
2016. 10. 07. 15:16 

A közepesnél kicsit jobban élveztem. Jó a humora, korhű, a színészek egytől egyig kiválóak, remek a rendezés. De nekem kicsit unalmas volt. Meg ezeket a zenés-, néha szépia fotómontázsos átvezetéseket valahogy nem tudtam mire vélni.

 
2017. 03. 12. 13:54 

Szerintem ez a film egy remekmű. A párbeszédek, és a két főszereplő fantasztikusak. Szerintem ez a film definiálja a buddy movie műfajt. Mindenkinek ajánlom.

 
2015. 09. 01. 15:22 

Igazi buddy-movie, fergeteges egysorosokkal. Meglepően szellemes és "evergreen"

Paul Newman
Robert Redford
Katharine Ross
Paul Newman
Robert Redford
Paul Newman
Paul Newman
Paul Newman
Katharine Ross
 

A legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1969-ben.

(dulkap)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 73. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

A film eredeti címe A Sundance kölyök és Butch Cassidy volt, azonban megfordították a sorrendet amikor Paul Newman elvállalta Butch szerepét.

(rbernadett)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.