87% 87 szavazat
Szép szédülés

Szép szédülés

Lost and Delirious
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
26
Szereplők (26)
7
Képek (7)
1
Videók (1)
3
Érdekességek (3)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Miután Mary Bradford megérkezik egy bentlakásos iskolába, nem tud beilleszkedni, és szörnyű honvágy gyötri. A lány észre sem veszi, hogy szobatársai melegek. Míg Tori maximalist, Paulie inkább álmodozó típus, akit elsősorban a költészet érdekel. Egy napon az iskola… Több


Rendező: Léa Pool
Író: Susan Swan
Forgatókönyvíró: Judith Thompson
Ország: Kanada
Premier (HU): 2002.07.18.
 
2024.03.27 Bafam

legújabb vélemény

A film üzenete: Van-e fájdalmasabb a szerelemnél?

Ez amúgy nem leszbikus film, hanem ez egy nagyon, de nagyon erős film a szerelemről, a boldogságról és a vele járó fájdalomról, a küzdelemről és a csalódásról. Ez egy igaz és megrendítő film, ugyanakkor nagyon hangulatos és mélyreható. A három főszereplő: Piper Perabo (szerény véleményem szerint ebben a filmben nyújtotta élete legjobb alakítását ...eddig), Jessica Paré és Mischa Barton remekül alakítják a szerepüket ebben a romantikus filmdrámában. Tényleg benne vannak a sodródó események sűrűjében, és mind egytől egyig nagyon vonzóak. Mert láthatod, hogy szinte mindenki egyszer az életében átesik egy olyan időszakon, mint ezek a csoda szép lányok. Kit ne rontott volna el egy olyan kapcsolat, ami nem vezet sehova, vagy egyszerűen nem emelkedik fel? Amúgy vicces részek is előfordulnak, különösen azok, amikor is a kollégiumi kertész tanácsot ad Egérnek. A filmkészítői a lassításokat jól használják a fájdalom, az érzelem és a szenvedély leírására, kiemelésére. Összességében ez egy érzelmileg túlfűtött, de jó film, amit látni kell.

0
 
2015.10.13 stif

Ebben a filmben figyeltem fel Piper Perabora, iszonyú jó színésznő. Ami a filmet illeti, nem tökéletes, de ha a témája felkelti az érdeklődésed, egész biztosan nem fogsz csalódni.

1
 
2017.07.03 Chatman

Jól megírt, érzékletesen rendezett és a maga nemében igen humoros film. Nem bántam meg, hogy rászántam az időt, ti sem fogjátok szerintem.

1
 
2016.08.04 SuperBoi

Egyszerűen nem tudom megunni ezt a filmet, rengetegszer láttam már, de van benne valami elemi (amit talán csak én érzek?:)). Mindenkinek csak ajánlani tudom.

2
1
 
2019.03.02 Sándor Sz

Piper és a Sólyom

Elátkozott Szerelem Persze hogy láttam! Én is így ismertem ... Egyszerűen nem lehet megunni valóban. Én még angolul is néztem sokszor pedig alig értettem... Ma, 2019 ben szereztem meg végre magyar szinkronnal, azonnal biztonsági másolattal... Ajánlom mindenkinek! A Sólymot és Pipert ♥imádom !!!!

0

A film összbevétele 302 365 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Ezt a filmet Elátkozott szerelem címmel is vetítette a Magyar Televízió.Szerző: rbernadett

#2
 

Piper Perabo 24 évesen alakított tinédzsert a filmben. Szerző: rbernadett

#3