Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Ha ölni kell


(A Time to Kill)
Ha ölni kell

Tartalom

Mississippi állam Clanton nevű városában szörnyű bűncselekmények sorozatára kerül sor. Előbb két fehér férfi megerőszakol és megver egy csupán tíz éves afro-amerikai kislányt, aminek következtében a lány édesapja végez az elkövetőkkel. Tettéért bíróság elé kell állnia, de az előítéletektől terhes délen nem számíthat semmi jóra. Ügyvédei, Jake (Matthew McConaughey) és Ellen (Sandra Bullock) mindent kockára tesznek, hogy igazságos ítéletet harcoljanak ki.
(Pajor Sándor)
 
2015. 03. 12. 12:04 

Joel Schumacher egy igazi drámát faragott egy jó anyagból. A történet üzenete nyilvánvaló, a film egy kicsit hatásvadász is ebben a tekintetben, de ezt hajlandóak vagyunk megbocsájtani, mert Donald Sutherland, Sandra Bullock és a többi világsztár alakítása bizony megéri a pénzét. Mindenkinek javaslom, hogy szánja rá az időt, és nézze meg ezt a filmet.

 
2015. 01. 04. 15:00 

A film egészen jó, de az üzenete nem teljesen világos. A film mintha azt szeretné elhitetni velünk, hogy egy bosszúéhes édesapa véres leszámolását igazolja a szülői szeretet. Engedjük hát szabadon az önbíráskodó Carl Lee Hailey, aki két férfit ölt meg. Legalábbis szerintem a film ezt a hangulatot, ezt az üzenetet közvetíti, nyilván sok más fontos dolog mellet.

 
2015. 02. 04. 12:19 

A főszereplők még a pályájuk elején voltak, és bár ettől függetlenül a rendező személyével és a megvalósítással nincs gondom, kicsit laposnak éreztem, egy krimi-dráma megjelöléshez képest.

Matthew McConaughey
 

Kiefer Sutherland a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Matthew McConaughey a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díját.

(mamiéstöti2)
 

Sandra Bullock a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.