Játssz egy XBOX 360 500 GB-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

150 milligramm


(La fille de Brest)
150 milligramm

Tartalom

Irène Frachon a franciaországi Brest kórházában dolgozik tüdőspecialistaként. Az orvos egy nap rájön, hogy közvetlen kapcsolat van több titokzatos haláleset és egy, a kormány által engedélyezett gyógyszer használata között. Az orvos elkeseredett szélmalomharcba kezd, hogy kiderítse az igazságot a gyógyszercégről, és bebizonyítsa, hogy az általuk forgalomba hozott termék mellékhatásai miatt több száz páciens halt meg. Irène addig nem nyugszik, amíg a sajtó segítségével fel nem göngyölítheti és nyilvánosságra nem hozhatja a botrányt…(Forgalmazza: Vertigo Media)
(Pajor Sándor)
 
2017. 02. 15. 14:54 

Kissé feminista film a női erőről, és arról, hogy igenis lehet változtatni a társadalmon. Csak angol felirattal láttam, de úgy is nagyon érdekes volt, már várom, hogy nálunk is bemutassák, szívesen megnézem újra, csak nem tudom, hogy fogom bírni mozivásznon az operálós jeleneteket.

 

A film valós eseményeken alapszik. Irene Frachon tüdőspecialista rájött, hogy a Laboratories Servier nevű francia gyógyszeripari cég termékének (Mediator) súlyos mellékhatásai állnak számos haláleset hátterében.

(hp)
 

A filmet 2016-os Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.