Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

150 milligramm


(La fille de Brest)
150 milligramm

Tartalom

Irène Frachon a franciaországi Brest kórházában dolgozik tüdőspecialistaként. Az orvos egy nap rájön, hogy közvetlen kapcsolat van több titokzatos haláleset és egy, a kormány által engedélyezett gyógyszer használata között. Az orvos elkeseredett szélmalomharcba kezd, hogy kiderítse az igazságot a gyógyszercégről, és bebizonyítsa, hogy az általuk forgalomba hozott termék mellékhatásai miatt több száz páciens halt meg. Irène addig nem nyugszik, amíg a sajtó segítségével fel nem göngyölítheti és nyilvánosságra nem hozhatja a botrányt…(Forgalmazza: Vertigo Media)
(ps)
 
2017. 03. 03. 12:15 

Igen erős film, elkerekedett szemekkel néztem a történet alakulását. A franciáktól általában gagyi vígjátékok, vagy nagyon elvetemült művészfilmek szoktak eljutni hozzánk, de ez egy olyan oldalát mutatja meg a francia filmnek, amit nem sokszor volt alkalmam látni.

 
2017. 03. 02. 15:50 

Láttunk már hasonlót, egy kis ember harcba indul a legnagyobbak ellen, de ami meghökkentő, hogy ez nem fikció, és valóban megtörtént esetről van szó. Így egész más szemmel néztem, és csak kalapot tudok emelni. Bátran merem ajánlani!

 
2017. 02. 15. 14:54 

Kissé feminista film a női erőről, és arról, hogy igenis lehet változtatni a társadalmon. Csak angol felirattal láttam, de úgy is nagyon érdekes volt, már várom, hogy nálunk is bemutassák, szívesen megnézem újra, csak nem tudom, hogy fogom bírni mozivásznon az operálós jeleneteket.

 

A film valós eseményeken alapszik. Irene Frachon tüdőspecialista rájött, hogy a Laboratories Servier nevű francia gyógyszeripari cég termékének (Mediator) súlyos mellékhatásai állnak számos haláleset hátterében.

(hp)
 

A filmet 2016-os Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták.

(hp)
Movieaddicts: 150 milligramm
Egy már többször látott, de nem kevésbé érdekes történet egy igaz ügyért harcoló nőről, aki nem adja fel. Tanulságos is, mert ha változást szeretnék, akkor nem elég rámutatni, ki is kell azt kényszeríteni. Az meg külön öröm, hogy eredeti nyelven, feliratozva kerül a hazai mozikba. 7/10
VOX: 150 milligramm
A francia Erin Brockovich epikus küzdelme egy gyógyszercég ellen tiszta Amerika! 65/100


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.