Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Hátsó ablak


(Rear Window)

Tartalom

A híres sajtófotós, Jeff (James Stewart) törött bal lába miatt a négy fal közé szorult. Azzal próbálja elűzni unalmát, hogy a szomszédait figyeli szobájának hátsó ablakából. Figyelmét egyre jobban leköti a Thornwald házaspár. Lars Thornwald (Raymond Burr) gyanúsan kezd viselkedni, állandó ápolásra szoruló felesége pedig egyik napról a másikra eltűnik. A férfi nem tud szabadulni a gondolattól, hogy Lars megölte a feleségét, és éjjel nappal figyeli őt, hátha le tudja buktatni. A megfigyelésbe bevonja csinos szomszédját, Lisát is (Grace Kelly), aki egyre inkább kezd beleszeretni a megszállott Jeffbe.
(SódóGA)
 
2016. 02. 04. 21:28 

Ez a film nem okoz maradandó élményeket az lehet de ettől függetlenül egész tűrhető. Erős közepesnek állítanám be. Némi kis gyengeség felfedezhető benne ennyi.

 
2017. 07. 25. 21:36 

Meglepett a film kevesebbet vártam tőle lévén, hogy milyen régi de James Stewart nagyon tudott. Nagyon látványos és fantasztikus lett amellett, hogy szerintem bőven többet ki lehetett volna préselni ebből az ötletből. Egynek elmegy.

 
2016. 09. 16. 15:01 

Lassan induló film, ami végig bizonytalanságban tart. Hitch és Stewart párosa mindig jó, Grace Kelly pedig gyönyörű, nem is tud az emberfia a történetre koncentrálni. :)
Több apró momentumon át rajzolódik ki a dráma, amíg eljut a várható végkifejletig. Nem a kedvenc Hitchcock filmem, de azért tetszett.

 

Alfred Hitchcock a film ötletét több forrásból nyerte. Egyrészt Cornell Woolrich (William Irish) novelláját használta fel, valamint megtörtént bűnügyeket is (Patrick Mahon-, és Crippen-ügy).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor 1968-ban újra elkezdték vetíteni a filmet, Alfred Hitchcock így szólt a nézőkhöz: "Ha a Hátsó ablak képeit nézve nem futkos a hideg a hátukon, csípjenek magukba, mert bizonyosan halottak".

(ArpiHajdu és Réci)
 

A legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1954-ben.

(dulkap)
Filmérték: Hátsó ablak
Ellentmondásos film, és talán nem a legjobb, de ez még mindig egy A ligás Hitchcock film. 8/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.