Játssz egy Lenovo Note Gold-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Hátsó ablak


(Rear Window)

Tartalom

A híres sajtófotós, Jeff (James Stewart) törött bal lába miatt a négy fal közé szorult. Azzal próbálja elűzni unalmát, hogy a szomszédait figyeli szobájának hátsó ablakából. Figyelmét egyre jobban leköti a Thornwald házaspár. Lars Thornwald (Raymond Burr) gyanúsan kezd viselkedni, állandó ápolásra szoruló felesége pedig egyik napról a másikra eltűnik. A férfi nem tud szabadulni a gondolattól, hogy Lars megölte a feleségét, és éjjel nappal figyeli őt, hátha le tudja buktatni. A megfigyelésbe bevonja csinos szomszédját, Lisát is (Grace Kelly), aki egyre inkább kezd beleszeretni a megszállott Jeffbe.
(SódóGA)
 
2016. 02. 04. 21:28 

Ez a film nem okoz maradandó élményeket az lehet de ettől függetlenül egész tűrhető. Erős közepesnek állítanám be. Némi kis gyengeség felfedezhető benne ennyi.

 
2016. 09. 16. 15:01 

Lassan induló film, ami végig bizonytalanságban tart. Hitch és Stewart párosa mindig jó, Grace Kelly pedig gyönyörű, nem is tud az emberfia a történetre koncentrálni. :)
Több apró momentumon át rajzolódik ki a dráma, amíg eljut a várható végkifejletig. Nem a kedvenc Hitchcock filmem, de azért tetszett.

 
2015. 05. 04. 17:50 

Hitchcock számtalan mesterművének egyike, zseniális kamaradarab, a mester által tökélyre vitt "suspense" egyik legtökéletesebb mozgóképes megjelenése.

 

Alfred Hitchcock a film ötletét több forrásból nyerte. Egyrészt Cornell Woolrich (William Irish) novelláját használta fel, valamint megtörtént bűnügyeket is (Patrick Mahon-, és Crippen-ügy).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor 1968-ban újra elkezdték vetíteni a filmet, Alfred Hitchcock így szólt a nézőkhöz: "Ha a Hátsó ablak képeit nézve nem futkos a hideg a hátukon, csípjenek magukba, mert bizonyosan halottak".

(ArpiHajdu és Réci)
 

A legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1954-ben.

(dulkap)
Filmérték: Hátsó ablak
Ellentmondásos film, és talán nem a legjobb, de ez még mindig egy A ligás Hitchcock film. 8/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.