52% 48 szavazat
Jártál már a Holdon?

Jártál már a Holdon?

Sei mai stata sulla luna?
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
17
Szereplők (17)
33
Képek (33)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ


Rendező: Paolo Genovese
Ország: Olaszország
Premier: 2015.01.22. | Netflix (2021.04.21.)

Hol nézheted

 
2022.02.27 indingo

legújabb vélemény

Vidék vagy város?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Jártál már a Holdon? alapötlete nem valami új. A városi lányt vidékre szólítja a kötelezettség, majd rádöbben, hogy nem is olyan rossz a vidék, mint arra számított. A története egyszerű, némiképp kiszámítható már a legelejétől fogva. Tetszett, hogy erőszakmentes volt, nem voltak gonosz karakterek. A szemléltetett olasz falucska egy kedvelhető közösség a lakóival, gyönyörű tájaival és szokásaival. Az épületek egy nyugodt légkört sugároztak. Tetszett a szomszédos kocsma- és étteremtulajdonos esetlen viaskodása. A film humora is teljesen rendben volt, nem az amerikai filmektől megszokott obszcén poénokra helyezte a hangsúlyt. A legtöbb poént a fogyatékos unokatestvér szállította, aki remek karakter volt. Amit még kiemelnék, hogy számos remek zenét is elhelyeztek a filmben, amitől táncra pattanna az ember. A népzenétől át a világzenéig, igazi popslágerek is helyet kaptak. Hogy a legvégén a főszereplő az újdonság erejével ható és sok izgalmat tartogató vidéket választja, vagy visszamegy a városba, és ott folytatja-e, ahol abbahagyta, azt nem árulom el.

1
 
2020.10.27 Di Canio

Azt hittem, valami jobb fajta vígjáték lesz, de egy normális poént nem tudnék mondani belőle. A történet unalmas, de a szereplők még rosszabbak, a fogyatékos például kifejezetten idegesítő, de a többi is erőltetett. Időpocsékolás volt végignézni.

1
 
2022.02.20 Dorkateo

Helyes kis limonádé, a műfaj minden fontos elemével. Bombázó nő karrierrel vidékre megy, és megtalálja a jóképű farmert/földművest/birkapásztort, vagy amit akartok. Bonyodalmak, majd a szerelem győz. De cukik a karakterek, szerethető a zsáner, és jól alszol utána.

1

A film összbevétele 3 065 820 dollár volt (imdb.com).

#1