81% 559 szavazat
Trancsírák

Trancsírák

Tucker and Dale vs Evil
Filmadatlap
26
Vélemények (26)
26
Szereplők (26)
64
Képek (64)
1
Videók (1)
7
Érdekességek (7)
Díjak
1
Filmkritika (1)
14
Cikkek (14)
Fórum
dzsolt7  

FILMINFÓ

Egy csapat fiatal elutazik hétvégére a tó mellé. Rájönnek, hogy nem messze tőlük két furcsa külsejű, szakadt fickó is tanyázik, akik leginkább sorozatgyilkosnak tűnnek a szemükben. Egyik éjszaka fürdőzés közben az egyik lány eltűnik... szerencsére megmenti őt a közelben tanyázó, két… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Kanada, India
Premier (HU): 2011.12.22.
 
2024.05.03 CsakEgyCsajszi

legújabb vélemény

Nagyon jó film lett! Tragikomédia talán? : D Viccesen mutatták be a haláleseteket, melyek tök véletlenül következtek be, egy alapból véletlen helyzet miatt. Az egész film a véletlenre épült. Nekem nagyon tetszett, nagyon jó a színészi alakítás is! Ajánlom erősen!

0
 

Komédia? Paródia? Mind a kettő, és egyik sem... tolják az arcunkba ezt a sok-sok sületlenséget, és mi meg nézzük, és nézzük.....az újdonság varázsa nélkül. Egy-két viccesebb képsorral megtoldva elég gyenge kis film.

0
 
2017.08.28 Deku

Habár ez a film nem azt képviselte amit én szeretek és szoktam nézni mégis képes volt elérni, hogy tetszedjen és szeressem. Ez pedig manapság igen nagy ritkaságnak számít. De tetszett.

0
 
2018.09.28 dailyfilmsan

Nincs tele poénokkal, inkább egy görbe tükröt mutat a sztereotípiának egy kiparodizált horror segítségével. A két főszereplő Tucker és Dale jó színészek és jól is alakítanak a többiek csapnivalóak. Mégsem rossz a film, mert ez nem a tipikus klisépoénos parodiafilm.

0
 
2021.08.04 Eastern79

Az igazi horror az előítélet

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Eli Craig filmje egy olyan horror, amely tulajdonképpen egy véres vígjáték, és a maga morbid eszközeivel az előítéletet állítja a középpontba. Tucker és Dale (Alan Tudyk és Tyler Labine) egyszerű vidéki fickók, akiket egy fiatal baráti társaság egyszerűen őrült sorozatgyilkosnak hisz pusztán a kinézetük alapján. A városiak és a vidékiek közti ellentétek mellett a félreértésekkel nyakon öntött előítélet miatt aztán rendesen kezdenek elfajulni a dolgok. Mindenki a látszat alapján ítéli meg a másikat, így aztán elképesztő zűrzavar kerekedik, és ezek a helyzetek rengeteg vicces, de annál véresebb szituációba sodorják hőseinket. Ezenkívül arra is van még ideje, hogy mindezt a párkapcsolatok vonatkozásában is tálalja: vagyis a kinézet nem minden, és egy jó lélek, ha megpróbáltatások árán is, de előbb-utóbb rátalál a megérdemelt szerelemre. Rendesen kifigurázza a slasher filmeket, miközben tiszteleg is előttük, nagyon jól el lett találva az arány. A két főszereplő zseniális, a vicces helyzetek miatt a történet is egyedi, és grátisz még társadalomkritikára is futotta. Ha unod a sablon filmeket, a sznobizmust, és nem rettensz meg egy kis vértől, kitűnő választás.

0

A film összbevétele 4 749 516 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Alan Tudyk állt elő az ötlettel, hogy sört öntsön az arcára.Szerző: kázsé

#2
 

Tyler Labine állt elő az ötlettel, hogy egy olyan sapkát viseljen, amin az áll, "Giver".Szerző: kázsé

#3
 

Tyler Labine improvizálta az "utálom az arcom" sort.Szerző: kázsé

#4
 

Johnny Knoxville és Dane Cook is jelöltek voltak Tucker szerepére.Szerző: kázsé

#5
 
Értékelés: 8/10
(2016. 10. 30.)
A Tucker and Dale vs Evil igazi 21. századi film. Építkezik az elődökből, tele van önreflexióval, utalásokkal, s úgy nosztalgiázik egy szebb éveket is megélt irányzat előtt, hogy közben jól körbe is röhögi. Nem tudom, hogy jól van-e ez így, de működik, és ez a lényeg.
8/10 Több