2021.12.21 10:41 Yosihiro Olvasottság: <100x
1

Doktor

Ezt a filmet ugyan láttam már többször, de most véleményezem. Azt hiszem, ha a Marvel filmjeihez hasonlítjuk, akkor nagyot tévedünk, de másrészt a Marvel Univerzumban hatalmas szerepet kap Strange. Én igazából ezt a filmet tömörnek érzetem, és csináltam volna belőle egy akár háromrészes filmet is, jobban kitárgyalva Dr. Strange szerepét és tanulási folyamatát. De a filmről szólva: látványban gazdag, a történet lényege végigsöpör az egész filmen. A jó és a rossz, az igazi világunk és ami mögötte van, szóval ez egy olyan háttértörténet, akinek szereplője igenis figyelmet érdemel.

Ezzel a filmmel ugyan adtak némi ízelítőt Dr. Strange életéből, amit - valljuk meg őszintén - egy kicsit tovább néztünk volna. Úgy érzem, túl gyorsan dolgozták fel a tanulás és a háború részleteit, és el is vágták azon nyomban, mintha "az 1 óra 46 percbe bele kell férnünk" címszóval kellene teljesíteni. Valahol ez is benne van, hogy adtak erre egy keretet, és ennyit tudtak kihozni belőle.

Doktor

Összességében a forgatókönyv jó, a rendezést már csak közepesnek mondanám, a szereplők viszont hozzák a forgatókönyv által megírtakat. A hangi és képi effektek jók lettek, de néhol azt éreztem, hogy túlerőltetik ezt a térhajlítást (persze megértem, hogy érzékeltetni kell mindezt, de...), pedig szerintem egyszerűbb módszerekkel jobb lett volna. Így ez a film, mivel egy képregényen alapul, és a Marvel Univerzumról beszélünk, jól sikerült. Megérdemli a négy csillagot, mert igen, ad bepillantást a Doktor életébe, de kevesebbet kapunk abból, hogy mennyire fontos ez. Reméljük, majd a folytatásban ez megmutatkozik. Én csak ajánlani tudom mindenki számára, remek kikapcsolódás, főleg a Marvel-filmek iránt érdeklődőknek. Üdv, Yosi

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A világhírű idegsebész, Dr. Stephen Strange élete tragikus fordulatot vesz egy szörnyű autóbaleset következtében. Miután a kezeit attól kezdve használni képtelen orvosnak a... több»

1