10 dolog, amit nem tudtál a Mission: Impossible - Titkos nemzetről

Mi köze van a Tikos nemzetnek az első Star Wars antológiafilmhez? Milyen szerepet volt kénytelen visszautasítani Tom Cruise? Milyen hajmeresztő mutatványt vállalt be a főszereplő, és hogy jön a képbe Benedict Cumberbatch?

Végre a mozikban Tom Cruise filmje, a kritikusok és a közönség körében is nagy sikernek örvendő Mission: Impossible - Titkos nemzet, mely kapcsán tíz dolgot gyűjtöttünk össze a nyár akciófilmjéről.

1. Tom Cruise nem ismer félelmet?

Tom Cruise szinte az összes kaszkadőrjelenetet maga hajtott végre. Meghökkentő módon a repülős jelenetben is őt láthatjuk a gép oldalán 1,5 kilométerrel a föld felett. A színész a forgatás alatt hat alkalommal is komoly zúzódásokat szenvedett.

2. Holnapolisz vs Titkos nemzet

A Paramount szerette volna, ha a Titkos nemzetet Brad Bird az előző Mission Impissible rendezője készíti. A direktor azonban a Holnapolisz (2015) miatt visszautasította az ajánlatot. A rendezői széket végül Christopher McQuarrie kapta, akit maga Tom Cruise ajánlott a producereknek.

3. A filmcím és a Star Wars spin-off

A film alcíme (Rogue Nation) kisebb konfliktus okozott a Paramount és a Disney (Star Wars Anthology: Rogue One) között, ugyanis egyszerre jelentették be a filmjeiket. Végül sikerült megegyezniük: a Disney nem promózza a saját filmjét egészen addig, amíg a Titkos nemzet mozikba nem kerül.

4. A nehéz döntés

Tom Cruise kénytelen volt visszamondani Napoleon Solo szerepét a Guy Richie U.N.C.L.E. embere című filmjében a Titkos nemzet miatt.

5. Az állandó szereplők

Tom Cruise és Ving Rhames az egyedüli színészek, akik a franchise mind az öt filmjében játszottak.

6. A Szindikátus

A gonosz szervezet, a Szindikátus már az 1966-ban indult Mission: Impossible című sorozatban is jelen volt.

7. A premier

A film eredetileg 2015. december 25-én került volna a mozikba, azonban a Paramount úgy láttak helyesnek, ha a filmjüket nem akkor mutatják be, amikor a Star Wars VII-et, vagy az új James Bond-filmet, a Spectre-t, ezért előbbre hozták a premier dátumát. 

8. A sztori

A Titkos nemzet története ott kezdődik, ahol a franchsie előző filmje, a Fantom protokoll véget ért. Utóbbi azzal végződött, hogy Ethan és csapata elindul, hogy a Szindikátus után nyomozzon.

9. A negatív hős

A Szindikátus vezérének szerepére eredetileg Benedict Cumberbatch-t kérték fel, ő azonban visszautasította a lehetőséget.

10. A folytatás

Tom Cruise már a film premierje előtt megerősítette, hogy érkezik a következő rész, és a forgatási munkálatok már jövőre megkezdődhetnek. Cruise állításait a Paramount is alátámasztotta. Ha tudják magukat tartani ehhez az ütemtervhez, a korábban megszokottaknál sokkal hamarabb érkezhet a folytatás, ugyanis a franchise előző részei közt eddig legalább négy év telt el (1996, 2000, 2006, 2011, 2015).