A kritikusok ítéletet mondtak Johnny Depp új filmjéről

Bemutatták a cannes-i filmfesztiválon a Johnny Depp főszereplésével készült Jeanne du Barry című filmet, amelyhez egyúttal be is futottak az első kritikák.

A filmet az elmúlt időszakban Depp nagy visszatéréseként emlegettek, miután a színész hosszú ideje kegyvesztetté vált Hollywoodban. A történetben Depp XV. Lajos királyt alakítja, aki meglehetősen szoros kapcsolatba került szeretőjével, aki egy elszegényedett varrónő törvénytelen lányaként született.

A Jean du Barry mondhatni vegyes kritikákai fogadtatásban részesült, egyes kritikusokat lenyűgözött a “szókimondása”, míg mások szerint "nagyszerű volt Deppet finom és csendes módban látni".

“Igaz, hogy a francia nyelvtudása nem rossz, de a királyi vonzereje csekély, és csak az alkalmi bohóckodások során tűnik igazán otthonosnak a szerepben, ami aligha segít eladni a szereposztását. Depp aligha az első hollywoodi számkivetett, aki munkát talál Európában, de túlzás lenne azt állítani, hogy ez egy dicsőséges visszatérés első szikrája” - írja Robbie Collin, a Daily Telegraph szerzője.

A The Evening Standard írója, Jo-Ann Titmarsh azt írta, hogy "nagyszerű volt Deppet finom és csendes módban látni - inkább Joll ezredes és kevésbé Jack Sparrow - és ráadásul franciául".

“A maga részéről Depp jól kidolgozott francia akcentussal adja elő a szövegét, finom púdert és merev fehér parókát visel, mégis érezhetően kényelmetlenül érzi magát a szerepben” - írja Peter Debruge a Variety-től.

“Bár teljes egészében franciául játszik, és bőséges képernyőidőt kap, az amerikai sztár furcsán kevés benyomást kelt, halvány és visszafogott alakítást nyújt” - jegyzi meg Ben Croll az IndieWire-től.

A Jean du Barry idén októberben érkezik a hazai mozikba.

dráma | életrajzi | történelmi

Jeanne, a kultúra és az élvezetek megszállottja. A munkásosztálybeli nő ügyesen használja intelligenciáját és báját, hogy fokozatosan feljebb lépjen a társadalmi... több»