Egy szexbotrány krónikája (Beavatási eskü premier)

Az HBO Beavatási eskü (The Vow) című, a NXIVM (ejtsd: neksziöm) nevű szervezet működésébe bepillantást nyújtó dokumentumfilm-sorozata, melyet az Oscar-jelölt és Emmy-nyertes Jehane Noujaim és Karim Amer rendezett, mától elérhető az HBO GO-n.

A 9 részes sorozat TV premierje augusztus 27-én, csütörtök este lesz az HBO műsorán.

A Beavatási eskü olyanok történetét meséli el, akik csatlakoztak a NXIVM nevű önfejlesztő csoporthoz. A szervezet egy ideje már támadások kereszttüzében áll, vezetőit többek között leánykereskedelemmel és csalásra való szövetkezéssel vádolják; alapítóját, Keith Raniere-t 2019 júniusában elítélték, büntetésének kiszabása a közeljövőben várható. A sorozat részletes és árnyalt képet nyújt több olyan ember személyes élményeiről, akik közeli kapcsolatba kerültek a NXIVM-mel az évek során.

A NXIVM-ben résztvevők közt akadnak, akik valódi átalakulásról, mások kétségbeejtő visszaélésekről számolnak be, de Noujaim és Amer, akárcsak korábbi filmjeikben, ezúttal is a szalagcímek mögött rejlő mélyebb igazságot keresik és azt vizsgálják, hogy a bekövetkezett események miatt milyen érzelmi árat kellett fizetniük ezeknek az embereknek.

A sorozat magyar felirattal elérhető az HBO GO-n, illetve augusztus 27-től az HBO műsorán is.