Gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizálták Celine Diont

Izommerevséggel diagnosztizáltak Celine Diont, a ritka betegség gyógyíthatatlannak számít, amelynek csupán a lefolyása lassítható.

Az énekesnő a közösségi médiában közölte rajongóival a diagnózisát, így egyúttal azt is elmondta, hogy emiatt kénytelen lemondani az európai turnéját.

“Helló mindenki, sajnálom, hogy ilyen sokáig tartott, hogy kapcsolatba lépjek veletek. Annyira hiányoztok, és alig várom, hogy a színpadon állhassak és személyesen beszélhessek veletek. Mint tudjátok, mindig is nyitott könyv voltam, és eddig nem álltam készen arra, hogy bármit is mondjak, de most már készen állok. Hosszú ideje küzdök egészségügyi problémákkal, és nagyon nehéz volt szembenéznem a kihívásokkal, és beszélnem mindarról, amin keresztülmentem. Nemrégiben diagnosztizáltak nálam egy nagyon ritka neurológiai rendellenességet, a merev személy szindrómát, amely egymillió emberből egyet érint. Bár még mindig tanulunk erről a ritka állapotról, most már tudjuk, hogy ez okozta a görcsöket, amelyekkel küzdöttem” - mondta az énekesnő.

“Sajnos ezek a görcsök a mindennapi életem minden területére kihatnak, néha nehézségeket okoznak a járás során, és nem engedik, hogy úgy használjam a hangszálaimat, hogy úgy énekeljek, ahogy szoktam. Fájdalommal kell ma közölnöm, hogy ez azt jelenti, hogy nem leszek készen arra, hogy februárban újraindítsam az európai turnémat. Egy nagyszerű orvoscsapat dolgozik mellettem, hogy segítsen a gyógyulásomban, és a drága gyermekeim, akik támogatnak és segítséget nyújtanak nekem. Minden nap keményen dolgozom a sportorvosommal, hogy újra erőre kapjak és újra teljesíteni tudjak, de be kell vallanom, hogy ez egy küzdelem volt. Csak azt tudom, hogy egész életemben énekeltem, és ezt szeretem a legjobban” - tette hozzá Celine Dion.

A bejelentés három hónappal azután történt, hogy ugyanezen egészségügyi probléma miatt le kellett mondania Las Vegas-i fellépését.