Így úszta meg Hugh Jackman a deportálást

Ha Hugh Jackman nevét említjük, a többségnek természetesen Logan, avagy Farkas (még pontosabban Rozsomák…) jut eszébe. Nem véletlen, hiszen az ausztrál színész tizenhét év alatt kilenc alkalommal bújt a leghíresebb X-Men bőrbe. Ezzel egyébként csúcstartó is, nincs másik színész, aki ennyiszer játszotta volna el ugyanazt a szuperhőst.

Hugh Jackmannek tulajdonképpen a világsztár státuszt is az adamantium csontozatú hősnek köszönheti, pedig csak egy hajszálon múlt, hogy egyáltalán eljátszhatta azt. Ugyanis egy apró malőr miatt kis híján kitoloncolták, még mielőtt elkezdődhetett volna az első X-Men mozi forgatása.

Erről a színész Jimmy Kimmel műsorában mesélt. Még 1999-ben történt, hogy megérkezett Kanadába, ahol a forgatást tartották. Ám valamilyen oknál fogva az ügynöksége nem intézte el időben az országba való beutazáshoz szükséges munkavállalói vízumot. Amikor ez kiderült, a reptéren dolgozó határrendész kiemelte az akkor még messze nem annyira ismert színészt a sorból.

Bekísérték egy félreeső szobába, ahol nagyjából másfél órán át kellett várakoznia. Amikor megpróbált telefonálni, határozottan arra utasították, hogy fejezze be, neki jelen pillanatban nincs joga az országban tartózkodni és így telefonálni sem. Valószínűleg a következő repülőgéppel küldik is vissza oda, ahonnan jött. A színész egyszerre volt tanácstalan és elkeseredett, mivel nem tudta, hogyan fog kikeveredni szorult helyzetéből és úgy érezte, ezzel le is mondhat a rá váró szerepről.

Ekkor szabadkozni kezdett a határrendésznek, hogy ő nagyon sajnálja, hogy elkeverték a vízumát, de neki jelenése lenne egy forgatáson. Erre visszakérdeztek, hogy milyen forgatás. Amikor azt válaszolta, hogy X-Men, a határrendész viselkedése egy csapásra teljesen megváltozott. Élénken érdeklődni kezdett, hogy ez most egy újabb animációs film lesz-e, amikor pedig megtudta, hogy nem, élőszereplős akciófilm készül, még izgatottabb lett.

Megkérdezte, hogy Hugh Jackman mégis milyen szerepet fog játszani a filmben. Amint megtudta, hogy ő lesz Farkas, minden megváltozott. Kiderült, hogy hatalmas X-Men rajongó, azonnal sokkal segítőkészebb lett, autogramot kért és elintézte, hogy Hugh Jackman rendőri kísérettel juthasson el a forgatásra.