Jean-Claude Van Damme a megmentő a Netflix új vígjátékában

A Tyler Rake: Kimenekítés és A halhatatlan gárda sikerét látva nem is meglepő, hogy a Netflix újabb saját akciófilm készítésébe vágott. Ráadásul ezúttal egy az előző kettőnél jóval könnyedebb alkotásról van szó, egy akció-vígjátékról, amely a készítők ígérete szerint a ’80-as és ’90-es évek jellegzetes akciófilmjeit idézi. Ja, és a főszereplő nem más, mint Jean-Claude Van Damme.

A film a The Last Mercenary címet viseli, a történet pedig nem is lehetne ennél ’90-es évekbelibb. A Van Damme által alakított egykori titkosügynök épp békés nyugdíjaséveit éli, amikor megtudja, hogy fiát a francia kormány fegyver- és drogcsempészéssel vádolja – természetesen tévedésből. Veszi is a kalapját és irány Franciaország, ahol aztán a fél világgal szembeszáll, hogy megvédje fiát az igazságtalanságtól.

Ahogy a klasszikus Van Damme filmeket ismerjük, ezúttal is számíthatunk rengeteg verekedős jelenetre, látványos robbanásokra és hasonló akciófilmes kellékre. Ugyanakkor a színésztől némiképp szokatlanul ezúttal mindezt humoros formában tálalva. Érdekes, hogy bár Jean-Claude Van Damme karrierje során több tucat filmben szerepelt, ezek döntő többsége igyekezett komolyan venni saját magát, humornak még nyoma sem volt.

A The Last Mercenary rendezői székét David Charhon foglalja el, aki a forgatókönyvet is maga írta Ismaël Sy Savané segítségével. Jean-Claude Van Damme mellett a fontosabb szerepekben Assa Sylla, Alban Ivanov és Samir Decazza játszik majd. A forgatás már tart, de azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor debütálhat a film.