Johnny Depp fellebbezést nyújtott be a bírósági ítélet ellen

Johnny Depp fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen, amely szerint 2 millió dollár kártérítést kell fizetnie Amber Heardnek a rágalmazási perük után.

Idén júniusban a Fairfax megyei kerületi bíróságon tartott bírósági tárgyalás során az esküdtszék megállapította, hogy Heard valóban rágalmazta volt férjét a The Washington Post című lapnak írt 2018-as véleménycikkében. A cikk a családon belüli erőszak túlélőjeként szerzett tapasztalatairól szólt, ami Depp ügyvédei szerint hamisan vádolta őt azzal, hogy bántalmazó.

Az ítélet után Deppnek összesen 15 millió dollárt ítéltek meg, amely 10 millió dollár kártérítésre és 5 millió dollár büntető kártérítésre oszlik meg. Ezt azonban Virginia állam törvényei szerint 350 000 dollárban határozták meg maximálisan, így az összeg 8,35 millió dollárra csökkent. Eközben Heardnek 2 millió dollár kártérítést ítéltek meg, az ítélet ezen részét pedig Depp megtámadta.

A 2 millió dolláros kártérítés Depp ügyvédjének, Adam Waldmannak egy sor kijelentéséhez kapcsolódik, aki "csapdának, átverésnek" nevezte Heard állításait egy 2016-os incidensével kapcsolatban.Az esküdtszék megállapította, hogy Depp Waldmanon keresztül rágalmazta Heardot. Az esküdtszék megállapította, hogy Depp Waldmanon keresztül rágalmazta volt feleségét.

“Az esküdtszék hangsúlyozottan kedvező ítélete a panaszában állított mindhárom rágalmazó kijelentés tekintetében teljes mértékben igazolta Mr Deppet és helyreállította a jó hírnevét. Az ügyben eljáró bíróság azonban számos újszerű és összetett jogi és ténybeli kérdéssel szembesült, és bár a bíróság e kérdések túlnyomó többségében ésszerűen és helyesen döntött, néhány döntés mégis hibásnak nevezhető” - olvasható a beadványban.

“Úgy gondoljuk, hogy a bíróság olyan hibákat követett el, amelyek megakadályozták az igazságos és méltányos ítéletet, amely összhangban van az első alkotmánymódosítással. Ezért fellebbezünk az ítélet ellen. Bár tisztában vagyunk vele, hogy a mai beadványunkkal meggyújtjuk a ‘Twitter-tüzeket’, vannak lépések, amelyeket meg kell tennünk a méltányosság és az igazságosság biztosítása érdekében” - nyilatkozta korábban Heard szóvivője.