Kiderült, mik voltak az Alec Baldwin forgatásán lelőtt operatőr utolsó szavai

Az egész világot sokkolta a Rust forgatásán történt tragédia, amely során Alec Baldwin halálosan megsebesítette a produkció operatőrét, Halyna Hutchinst.

A nyomozás során számos részletre fény derült, többek között, hogy az éles lőszert tartalmazó fegyvert a film segédrendezője adta Baldwin kezébe, amelyet nem ellenőriztek a felvétel előtt. David Halls napokban tanúvallomást tett, amelyben beismerte felelősségét, mindeközben megszólalt a produkción fegyvermesterként dolgozó Hannah Gutierrez-Reed is, aki elmondta, hogy az alacsony költségvetés miatt két munkapozícióra is szerződtették a filmhez. Neki kellett ugyanis karbantartania a fegyvereket, illetve felülvizsgálnia a felvételek során használt pisztolyokat, ez a felállás pedig nagyban veszélyeztette a biztonsági intézkedéseket.

A napokban nyilvánosságra jutott az is, mik voltak Hutchins utolsó szavai. A felvétel helyszínén tizenhat stábtag tartózkodott, miután Baldwin elsütötte a fegyvert, egyszerűen döbbenet állt be a helyszínen, senki sem tudta felmérni, hogy mi történt.

“Nem. Ez így nem volt rendben. Ez így nagyon nem volt rendben” - mondta Hutchins, akit közvetlenül ért a találat. A lövedék áthatolt a testén, majd eltalálta a mögötte álló rendezőt, Joel Souzát is.

“Mi a f*sz volt ez? Ez éget” - ezek voltak a rendező szavai. A segédrendező, Dave Halls szinte mindenkit kiküldött a helyszínről. Souzát és Hutchinst azonnal kórházba szállították, az operatőr életét azonban már nem tudták megmenteni az orvosok.