Letöltendő börtönre ítélték a Zoolander és A kábelbarát színészét

Szexuális erőszak vádjával börtönbüntetésre ítélték Andy Dick színészt.

A The Blast magazin értesülései szerint az 56 éves komikus csütörtökön jelent meg egy Los Angeles-i bíróságon, ahol 90 nap börtönbüntetésre ítélték. Az ítélet szerint november 17-én kell jelentkeznie Los Angeles megyei börtönbe, illetve arra is kötelezik, hogy regisztráltassa magát szexuális bűnözőként.

Dicket 2018 áprilisában tartóztatták le, miután egy Uber-sofőr azt mondta a Los Angeles megyei seriffnek, hogy a férfi az ágyékához nyúlt. Az ítélet szerint a színésznek a továbbiakban csoportterápiára is jelentkeznie kell, amelyen ötvenkét alkalommal kell részt vennie. Szabadulását követően Dick további tizenkét hónapot próbaidőn tölt, amely során megfigyelik őt, illetve részt kell vennie a már fentebb említett terápián.

A színészt még 2019-ben 14 nap börtönre ítélték szexuális erőszak vádjával, amikor megfogta egy nő fenekét az utcán, túlzsúfoltság miatt azonban csak egy éjszakát töltött a börtönben.

Dicket korábban letartóztatták már halálos fegyverrel elkövetett testi miatt is, menyasszonya, Elisa Jordana azt állította, hogy vőlegénye egy székkel is rátámadt, emellett betöréses lopás miatt is őrizetbe vették, amikor elektromos szerszámokat lopott el egy épülő házból Santa Barbarában.