Maggie Smith lesz Alfred az új Batman filmben?A kép forrása: MovieWeb

Most, hogy hivatalossá vált, Robert Pattinson alakítja majd Batmant Matt Reeves készülő filmjében, talán arra is eljött az idő, hogy eljátszunk a gondolattal, mely színészeket is látnánk szívesen a film ikonikus szerepeiben.

Ne is szaladjunk túlságosan előre, kezdjük Alfreddel, Bruce Wayne segítőjével. A közelmúltban a legendás képregényíró, Gerry Conway tett közzé egy igencsak velős bejegyzést a twitteren arról, kit tudna elképzelni a szerepben. „Figyeljetek csak: Maggie Smith” – írja Conway.

Bár elsőre furcsának hat, de bőven van ráció abban, amit a szerző állít. A rajongók mindeddig Bruce Wayne főként édesapjához való szoros kötődését ismerhették meg. Az édesanya karaktere azonban többségében a háttérbe szorult a korábbi Batman produkciókban. Alfred azért is számít kulcsfontosságú személynek a Sötét Lovag életében, mivel édesapja, Thomas Wayne elvesztése után Alfred volt az, akire mindig is számíthatott.

Egy női segítő behozása a történetbe pedig alighanem kidomborítaná Bruce édesanyjával való kapcsolatát.  Gerry Conway, aki többek között A megtorló, Vixen, Firestorm képregényen is dolgozott tehát egyáltalán nem a levegőbe beszél. Az új Batman castingja jelenleg is zajlik, a stúdió pedig egyelőre nem erősített meg további híreket a szereposztásokkal kapcsolatban.