Nem aratott osztatlan sikert J.K. Rowling anyák napi üzeneteA kép forrása: YouTube/Today

J. K. Rowling ismét össztűz alá került, miután megosztott egy üzenetet anyák napján, amelyet vasárnap, március 10-én ünnepelnek az Egyesült Királyságban.

“Boldog szülőanyák napját mindazoknak, akiknek nagy ivarsejtjei megtermékenyültek, aminek eredményeképpen kis emberek születtek, akiknek a nemét többnyire szerencsésen tippelő orvosok jelölték ki” - írta Rowling az X-en.

A Harry Potter-könyvek szerzője az utóbbi időben egyre kevésbé fogalmaz visszafogottan, ráadásul egyre több kritika éri amiatt, hogy egyenesen másokon gúnyolódik. “Lesújtott és megdöbbentett, hogy az inkluzív nyelvezet felkarolása feldühítette annak leglelkesebb híveit. Szóval mondjuk úgy: Boldog anyák napját minden nőnek, aki gyermeket nevelt” - írja Rowling.

A szerző üzenete épp azután jelent meg, hogy India Willoughby feljelentette az írónőt a rendőrségen állítólagos transzfób megjegyzései miatt. Willoughby, aki 2015-ben nemi átalakító műtéten esett át, azt állítja, hogy Rowling szándékosan hivatkozott tévesen a nemére.

Rowling ezt követően annyit reagált, hogy már felvette a kapcsolatot a jogi csapatával, Willoughby lépését pedig már zaklatásnak tekinti.