Nemi erőszak miatt vádat emeltek Gérard Depardieu ellen

Még 2018-ban robbant ki a botrány, amikor egy akkor még neve elhallgatását kérő 22 éves francia színésznő feljelentette Gérard Depardieu-t, akit azzal vádolt, hogy két alkalommal is megerőszakolta. A rendőrségen tett feljelentést akkor kilenc hónapig tartó vizsgálat követte, de ez eredmény nélkül zárult, így az ügyet akkor ejtették. Majd 2020 nyarán a színésznő újraindította, most pedig újabb fontos lépcsőhöz érkezett az ügy.

A vád szerint Gérard Depardieu 2018 augusztusában a lakásán fogadta a színésznőt, aki szakmai tanácsért fordult hozzá. Itt aztán erőszakosan viselkedett vele. Az eset néhány nappal később állítólag megismétlődött, a színésznő ezután tett feljelentést a rendőrségen.

Természetesen a színész minden vádat tagadott és elégedetten fogadta azt a fejleményt, miszerint a vizsgálat eredménytelensége miatt lezárták az ügyet. Ám miután a színésznő, aki tavaly decemberben fedte fel a kilétét (Charlotte Arnouldról van szó) néhány hónappal később újra indította azt, a bíróság most újabb vizsgálatot rendelt el.

A színésznő ügyvédje azt nyilatkozta, hogy ügyfele elégedett az események alakulásával és biztos benne, hogy igazságot fognak neki szolgáltatni. Ugyanakkor Gérard Depardieu továbbra is tagadja a vádakat.