Sorozat készül Patricia Cornwell bestseller könyvsorozatából, amelynek főhőse Kay Scarpetta, a halottkém. A széria az Amazon Prime Videóra készül, a főszerepben Nicole Kidman (galériánkban) és Jamie Lee Curtis lesz látható. 

Patricia Cornwell 1990-ben adta ki első regényét Kay Scarpettáról Post Mortem címmel, melyet követően több mint 20 folytatást írt. A sorozat köteteiből eddig 100 millió példányt adtak el. Jamie Lee Curtis, aki civilben nagy rajongója a szerzőnek, sokat fáradozott azon, hogy elkészülhessen az adaptáció. A színésznő tulajdonában lévő Comet Pictures és a Blumhouse Television 2021-ben szerezte meg a jogokat.  

Kay Scarpetta, akit Nicole Kidman alakít, egy zseniális halottkém. A karaktert Marcella Farinelli Fierro igazságügyi patológus ihlette, aki Virginia állam vezető halottkémjeként tevékenykedett. Széleskörű tudása az évek során felbecsülhetetlen segítséget nyújtott a bűnügyi rejtélyek megoldásában. Jamie Lee Curtis Dorothy, Kay meggondolatlan húgának szerepében lesz látható. 

A Deadline által idézett források szerint bár a produkcióért felelős stúdiók közötti megállapodás feltételei még nem véglegesek, két nyolc epizódos évadot terveznek.