2026.05.26 00:07 Zan Olvasottság: <100x
0

A méltaltanul homályban elveszett és elfeledett alkotás... íme a Gonoszkák / Evil Toons (1992)

Amerikai Egyesült Államok, azon belül Los Angeles, Kalifornia. Itt kezdődött minden őrült ötlet megvalósítása, az alacsony költségvetésű filmek nagymesterének tollából egyesen papírra vetve: Fred Olan Ray rendező egyik kultklasszikus remekművévé vált, pár évtized alatt.

Hirdetés

A nagy gondolat: mi lenne, ha egy rajzfilmfigura gyilkolna? Ne szaladjunk ennyire előre, csak szépen sorjában (vagy inkább rajzában?)! A forgatás 1990 júliusában és augusztusában zajlott, mindössze 8 napig tartott, kölcsön díszletek segítették a hatást mesterfokra emelni. A költségkeret mindössze 140000 $ volt, de ez nem akadályozott meg senkit abban, hogy maradandót alkosson, nem hiába írok most nektek, de vágjunk is bele!

A méltaltanul homályban elveszett és elfeledett alkotás... íme a Gonoszkák / Evil Toons (1992)

Nagyon elfogult vagyok, teljes mértékben magával ragadott az alkotás, éreztem a nyolcvanas éveket, és mintha a ház egyik sarkából figyeltem volna a történéseket és a szereplőket. Négy fiatal, egyben csinos lány egy rejtélyes és kísérteties házban mindössze csokipénzért vállal el egy takarítómunkát, de nem számolnak egy furcsa alakkal, aki hívatlan vendéget szabadít rájuk, megnehezítve a munkájukat...

Akik tiszteletüket tették:

-David Carradine, a pokol mestere, alias furcsa alak gonosz könyvvel a hóna alatt

-Dick Miller mint mókára vágyó, de annál fukarabb takarítócég-főnök

-Arte Johnson, szolidan a 'vén kecske is megnyalja a sót' típus, van olyan fura, mint a szellemkastély

-Don Dowe mint futballjátékos, Roxanne barátja (instant konyec, elárulom)

!Cameo!

-Michelle Bauer mint Mrs. Burt (rövid, de felejthetetlen jelenés)

-Madison Stone mint Roxanne avagy démoni nőszemély, vagány és szókimondóan vonzó természettel

-Monique Gabrielle, a csábos és csendes, de okos final girl, Megan (nem néznéd ki belőle)

-Stacey Nixx alias Barbara Dare mint Jan, a csípős nyelvű, de annál jobb fenékkel rendelkező hölgyemény

Nem utolsósorban pedig Suzanne Ager (akkoriban a rendező barátnője), a tisztánlátó, de pimasz, a csapat lelke, szinte tyúkanyója.

Az alkotó pedig a csúnya, rossz vérfarkas (démon) eredeti szinkronhangját kölcsönözte.

Egy folytatás tervben volt, Fred évekig őrizte az animációs cellákat, sajnos hiába. Szívem szerint trilógiát el tudtam volna belőle képzelni, egy franchise szépen kialakulhatott volna belőle az évek múlásával (*képzelj el például egy Madison- és vérfarkasfigura-kombinációt a Terminátor mellett a polcodon*) vagy bármilyen termék, ami ezt a bájosan bugyuta, néhol esetlen, mégis felejthetetlen kreativitáscunamit méltóan képviselte volna.

Madison Stone-nak ez volt a felnőttfilmipart kivéve egy olyan alakítása, ahol főszereplőként billírozott, őt szeretném kiemelni, mivel több potenciált fedeztem fel benne, rá sokan emlékeznek külföldön (ha érdekel titeket egy erotikus vonal, amiben még szerepel: Naked Obsession - 1990). Bár Sly mellett, a Daylightban is feltűnik (riporteres jelenet). Ha úgy érzed és gondolod, extrém erotika-horroshow-ra vágysz szíved szerint, ahol humorbonbonokat falatozhatsz és a kedvenc rajzfilmed is jár megérdemelt reggelid mellé, akkor vár a bájos káosz, na, meg a Gonoszkák!

55 Gonoszkák  (1992)

animáció | fantasy | horror | vígjáték

Négy fiatal lány takarítói munkát vállal egy kétes hírű házban. Az éjszaka közepén egy különös alak egy ijesztő könyvet nyújt át nekik. Miután a lányok felolvasnak a... több»

0